«Jeg får en herlig følelse av å henge med i nyhetssvingene»

«Jeg er ingen nyhetshund, derfor er det viktig at noen samler og forklarer», sier Mona B. Riise, programleder i blant annet «Stjernekamp» på NRK1 og «Kulturstripa» på NRK P2.

Hun er blant dem som daglig får Filter-redaksjonens nyhetsoppsummering i innboksen. Siden oppstarten i 2016 er nyhetsbrevet blitt et av Filter Nyheters mest populære produkter.

«Filter kan for så vidt skrive ganske mye galt uten at jeg merker det, men for meg virker nyhetsbrevet bunnsolid, og jeg får en herlig følelse av å henge med i nyhetssvingene, sier Riise.

Brevet, som er gratis å motta og ikke inneholder reklame av noe slag, inneholder en forklaring av det Filter-journalistene mener er dagens viktigste nyhetssaker i inn- og utland. Det sendes ut hver ukedag, vanligvis på ettermidagen. Du kan melde deg på her:

Blant de andre attestene nyhetsbrevet har fått:

«Filter lever opp til navnet. Her får jeg akkurat de nyhetene som er viktig her og nå. Jeg savner riktignok nyheter om det livsfarlige magefettet, iberiasnegler og at noen stakk både to og tre fingre inn i kroppsåpningene til noen andre mens de ble filmet av TV-kameraer på en strand men jeg får fortsette å lete, kanskje jeg en vakker dag finner et nettsted som kan holde meg oppdatert på de områdene der», sier Thomas Seltzer, NRK-programleder og grunnlegger og bassist i bandet Turboneger.

«I en travel hverdag er det sjelden man rekker å lese så mange nyheter man skulle ønske. Nyhetsbrevet til Filter er en deilig, daglig oppdatering på de viktigste sakene», mener Eva Sannum, kommuniksjonsrådgiver.

«Filter er obligatorisk motvekt mot klikkhoreriet som preget digital journalistikk. Et abonnement på nyhetsbrevet deres er en selvfølge», mener komiker Dag Sørås.

«For en som er interessert i juss og politikk er Filter i kjernen. Går i dybden og plukker ut gode saker, men også med en annerledes vinkling», sier advokat John Christian Elden.

«Filter Nyheter har det suverent beste grepet om hvilke nyheter som teller, og hvilke som er unødig støy», sier forlegger og forfatter Anders Heger.

«Filter Nyheter gir meg en rask, relevant og kritisk oppdatering på nyhetsbildet akkurat nå, fra et bredt utvalg gode kilder, hjemme og ute. Presenteres til overmål med innsikt, humør og brodd. Dette er sunn hverdagskost i fastfood-medienes tidsalder. Anbefales!» skriver Sturla Stålsett, professor i teologi.

«Jeg synes det er et nyhetsbrev som i likhet med min egen journalistikk ofte velger å være langt og grundig. Det setter jeg pris på. Innen sine spesialfelt har redaksjonen både gode kilder og oversikt, og byr ellers på en velkrydret meny av mer kjente nyheter», sier journalistikk-nestor og High North News-redaktør Arne O. Holm.

Merk at nyhetsbrevet noen ganger kan havne i epostfolderen for søppelpost. Du kan motvirke dette ved å markere en av e-postene som «ikke søppelpost» i ditt e-postprogram. En del e-postprogrammer gjør dette automatisk hvis du laster ned vårt visittkort, som du finner her.