Dette er militærutstyret Norge selger til Saudi-Arabia

Montasje: Utenriksminister Ine Eriksen Søreide, Saudi-kronprins Mohammed Bin Salman og journalist og forfatter Jamal Khashoggi.
Norske våpenprodusenter får ikke selge våpen og ammunisjon til Saudi-Arabia. Men militært utstyr som ikke er våpen, som kikkerter, festebraketter og overvåkingsutstyr, er greit å selge til det saudiske diktaturet. Det tjente norske bedrifter 49 millioner kroner på i fjor. Saudi-Arabia fått mye oppmerksomhet for drapet på den saudiske, regimekritiske journalisten og forfatteren Jamal Khashoggi 2. oktober, som levde i eksil i USA og skrev for blant andre avisa Washington Post. Saudiske styresmakter har etter sterkt press og avsløringer innrømmet at drapet fant sted inne på den saudiske ambassaden i Tyrkia, og at Khashoggi ble partert og fraktet ut i flere […]

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.