«Det er på tide noen frigjør ABB med makt»: Terror-oppfordringer og Breivik-hyllest i kommentarfelt hos iNyheter

«Jeg vil heller gi ham en medalje for stort mot og innsats. Ingen uskyldige ble drept i 22/7-aksjonen (...) Skal Breivik med fornuft kritiseres for noe så må det være for ikke å ta skikkelig i (...)»

«#freebreivik Vi må nok innse at Breivik fikk rett».

«Breivik (...) tok drittjobben selv».

«Han skulle rettet hatet sitt der det kom ifra. (...) Ommøblert en moské for eksempel».

«Det er på tide at noen frigjør ABB med makt».

Dette var noen av utsagnene i kommentarfelt på nettstedet iNyheter, under artikler om denne ukas rettssak om soningsforholdene til 22. juli-terrorist Anders Behring Breivik.

Nettstedet er startet opp av tidligere Resett-redaktør Helge Lurås, som uttaler til Filter Nyheter at han mener kommentarene er uakseptable og at han etter vår henvendelse derfor har stengt hele kommentarfeltet i to aktuelle artikler.

  • Les hele svaret nederst i artikkelen.

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.