– Dere bør være veldig forsiktige, sier Putin-kritiker om russisk aktivitet i Norge

Gravejournalisten Andrei Soldatov har myndighetens overvåkning i hjemlandet som spesialfelt.

Russisk innblanding i andre lands indre anliggender har vært et hett tema det siste døgnet:

  • I går ble det kjent at USAs tidligere nasjonale sikkerhetsrådgiver Michael Flynn har løyet til FBI om sin kontakt med russerne, samtidig som Mueller-etterforskningen fortsetter med full styrke.
  • Fredag delte PST opplysninger om at russiske etterretningsagenter bruker sosiale medier til å verve norske informanter - der også norske myndighetspersoner er blitt tilbudt honorar mot å dele informasjon, bekreftet PST i forbindelse med publisering av rapporten «Trusler og utfordringer innen IKT-kriminalitet».
Den russiske gravejournalisten Andrej Soldatov (42) har skrevet flere bøker og artikler om russiske myndigheters trang til å kontrollere informasjon og hvordan de benytter internett til å fremme russiske interesser. - Dere bør selvfølgelig være veldig forsiktige, svarer han når Filter Nyheter spør om nordmenn bør være bekymret for russisk innblanding her hjemme.

Nytt våpenkappløp: Politisk stabilitet

Fredag gjestet han NUPIs russlandskonferanse på Litteratur...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.