Opptrer russiske agenter i norske kommentarfelt? Vi spurte PST

Arne Christian Haugstøyl i PST.
I PSTs åpne trusselvurdering for inneværende år, som ble framlagt i går, skriver tjenesten: «Vi ser at etterretningstjenester spiller en rolle i planleggingen og utførelsen av påvirkningsoperasjoner ved å plante falske dokumenter, støtte nettrollaktivitet og bidra til falske nyhetsoppslag i andre land. Norge kan bli utsatt for denne typen virkemiddelbruk i 2017». I Sverige har det de siste to årene blitt avdekket en rekke eksempler på pro-russisk «informasjonskrig» der det framstår som mest sannsynlig at russiske etterretningstjenester eller grupper de har hyret for å tjene russiske interesser, er involvert.  Etter alt å dømme deltar russere - på svensk - blant annet i […]

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.