Den «moderate» prinsen svinger pisken mot vestlige land for kritikk av kvinne-arrestasjonene

Saudi-Arabia har gitt Canadas ambassadør 24 timer til å forlate landet og tilbakekaller samtidig sin egen ambassadør fra Ottawa. I tillegg fryses alle nye investeringer og handelsavtaler med Canada, meldte det saudiske utenriksdepartementet søndag kveld: https://twitter.com/KSAmofaEN/status/1026278561399889926 Mandag ettermiddag melder den statlige tv-kanalen Al-Ekhbariya at også rundt 15 000 saudiske studenter i Canada vil bli bedt om å forlate landet - og at de saudiske stipendene som finansierer deler av disse studiene skal stoppes. Sanksjonene fra det islamske monarkiet kommer etter at Canadas utenriksminister Chrystia Freeland i forrige uke kritiserte det autoritære regimet for nye arrestasjoner av kvinnerettighetsforkjempere - en kritikk som ble gjentatt av det kanadiske utenriksdepartementet dagen etter: https://twitter.com/CanadaFP/status/1025383326960549889 Filter Nyheter har mandag spurt utenriksminister Ine Marie Eriksen Søreide (H) om hvordan hun vil forholde seg til den kanadiske kritikken mot Saudi-Arabia - og om det er aktuelt for Norge å stille seg bak fordømmelsen av de siste aktivist-fengslingene. Tirsdag mottok vi følgende uttalelse via kommunikasjonsavdelingen i Utenriksdepartementet:

  • «Jeg er kjent med den saudiske reaksjonen på den kanadiske uttalelsen om arrestasjonene av menneskerettighetsforkjempere i Saudi-Arabia. Vi vil sammen med nærstående land snart motta mer informasjon fra våre kanadiske kollegaer i Riyadh om denne saken».
  • «Norge tar jevnlig opp menneskerettighetssituasjonen i Saudi-Arabia med landets myndigheter. Senest i juni tok Utenriksdepartementet opp arrestasjonene av personer som arbeider for å styrke kvinners rettigheter med saud...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.