«Lilletinget» har skaffet seg 28 000 følgere på å vitse om høyresiden, men nekter å si hvem de er

Flere facebooksider i Norge med klar politisk slagside deler memer, vitser, nyhetsartikler og andre innlegg til titusener av følgere – uten å tilkjennegi hvem det er som står bak. En av de mest kjente er «Lilletinget», som utmerker seg ved høy oppdateringsfrekvens og et forholdsvis profesjonelt utseende. Den harselerer særlig med Arbeiderpartiet og høyresida, løfter fram innlegg fra stortingsrepresentant Bjørnar Moxnes (Rødt), og har over 28 000 følgere. Det er også registrert et domenenavn – lilletinget.net – som peker til facebooksiden, men identiteten til opphavspersonene er skjult gjennom et såkalt domenehotell.

Hevder partiledelsen ikke står bak

Mange oppfatter Lilletinget som en dårlig tilslørt kommunikasjonskanal for partiet og Oslo-politiker Eivind Trædal (MDG) er blant dem som har tatt til orde for at siden bør «spille med mer åpne kort». Ifølge deres egen beskrivelse vil de blant annet «formidle både hva Rødt gjør på Stortinget». Men Rødt selv hevder at de verken har noe med siden å gjøre eller at de kjenner alle som står bak. – Hvis folk tror Rødt styrer Lilletinget, er det feil, sier Iver Johansen Aastebøl, kommunikasjonsansvarlig i Rødt. Han sier han bare kjenner identiteten til èn av administratorene, og vil ikke si hvem vedkommende er. – Den personen er medlem i Rødt. Det har de vel vært åpne om selv også, at i hvert fall noen av administratorene er medlem. Mer enn det vet jeg ikke. Jeg har ikke foretatt meg noe mer for å finne ut hvem som står bak og har ingen umiddelbare planer om det. Jeg tenker det er fint at siden får holde på så uavhengig av partiet som mulig, sier Aastebøl. [caption id="attachment_6162" align="alignnone" width="1367"]

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.