«Lilletinget» har skaffet seg 28 000 følgere på å vitse om høyresiden, men nekter å si hvem de er

Flere facebooksider i Norge med klar politisk slagside deler memer, vitser, nyhetsartikler og andre innlegg til titusener av følgere – uten å tilkjennegi hvem det er som står bak. En av de mest kjente er «Lilletinget», som utmerker seg ved høy oppdateringsfrekvens og et forholdsvis profesjonelt utseende. Den harselerer særlig med Arbeiderpartiet og høyresida, løfter fram innlegg fra stortingsrepresentant Bjørnar Moxnes (Rødt), og har over 28 000 følgere. Det er også registrert et domenenavn – lilletinget.net – som peker til facebooksiden, men identiteten til opphavspersonene er skjult gjennom et såkalt domenehotell. Hevder partiledelsen ikke står bak Mange oppfatter Lilletinget som […]

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.