«Tenårings-marxisme» eller Theresa og «de rike kompisene»? Britiske aviser har bestemt seg

Da statsminister Theresa May skrev ut et relativt overraskende nyvalg i midten av april, lå De konservative an til å vinne med stor margin. Men mye har skjedd på kort tid: Bare de siste ukene er Storbritannia blitt rammet av to dødelige terrorangrep - og den politiske debatten har dreid fra de forestående brexit-forhandlingene til nasjonal sikkerhet.

Ifølge meningsmålingene har også Jeremy Corbyn og Labour, hvis «blodrøde» valgprogram virker å ha blitt godt mottatt av velgerne, nå hentet inn mange prosentpopeng av forspranget (selv om seier ikke virker innen rekkevidde). Valglokalene åpnet klokken sju i dag.

[caption id="attachment_1689" align="alignnone" width="600"] Jeremy Corbyn har tatt innpå Theresa May, men ligger fortsatt bak. Foto: Flickr.com[/caption]

Britiske aviser har tradisjon for å flagge sitt ideologiske og partipolitiske ståsted - og før valg gir de gjerne tydelige råd fra lederplass om hvem leserne bør stemme på (og kanskje viktigere: Hvem de ikke bør stemme på).

I år har også tidsskriftet The Economist, som tidligere har avstått fra såkalte endorsements, omfavnet Liberaldemokratene (mens Independent foreløpig ikke har sagt annet enn at Keir Starmer, som er del av Corbyns skyggeregjering,

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.