Hele det «blodrøde» manifestet lekket: Labour vil nasjonalisere jernbane, post og elektrisitet

Labour-leder Jeremy Corbyn jobber virkelig i motbakke før sommerens valg i Storbritannia (Theresa May og De konservative har fortsatt et solid forsprang på meningsmålingene med 47 prosent i snitt mot Labours 29 prosent) - og i dag samles Labour-toppene til sitt såkalte «klausul 5»-møte (oppkalt etter et punkt i partivedtektene).

Der skal de vedta ny politikk. Et utkast av det såkalte manifestet ble imidlertid lekket til pressen i går - og flere medier omtaler det allerede som «et selvmordsbrev» (slik Labour-programmet i 1983 også ble kalt «det lengste selvmordsbrevet i historien»).

Her kan du lese hele det lekkede dokumentet (lastet opp av The Guardian): PDF

Og her er de (relativt) blodrøde detaljene:

  • Labour vil renasjonalisere jernbanen, postverket og deler av energiindustrien
  • Sørge for en stor økning i overføringer til National Health Service (seks milliarder pund) og sosialhjelp (1,6 milliarder)
  • Bygge 100 000 flere sosialboliger i året
  • Etablere lokale, offentlig eide energiselskaper, samt umiddelbart innføre et tak på strømregninger på 1000 pund i året for alle husholdninger
  • Fryse pensjonsalderen på 66 år (i motsetning til hva som er planlagt)
  • Fjer...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.