Dagboka til «Putins angrepsbikkje» og andre lystige kulturtips

  • Redaksjonens ukentlige kulturtips. Du har tilgang til denne artikkelen fordi du er abonnent hos Filter. Takk for det!

LANGLESNING: Ramzan Kadyrov (45) har hersket over den russiske republikken Tsjetsjenia som sitt personlige len siden han var 30 år gammel. Det får han lov til fordi han samtidig er grenseløst lojal til Vladimir Putin og regimet i Kreml, som han opprinnelig kjempet mot som opprørssoldat i den første tsjetsjeniakrigen midt på nittitallet. Med krigen i Ukraina har krigsherren fått en gyllen anledning til å leve opp til kallenavnet «Putins angrepsbikkje», og gjennom hyppige og tidvis bisarre oppdateringer i sosiale medier profilerer han seg selv og de tsjetsjenske soldatene som spydspissen i invasjonen. I virkeligheten er det få tegn til at verken Kadyrov eller hans menn er i nærheten av frontlinjen, og havner de i kamp går det slett ikke alltid så bra som de liker å fremstille det som. Politico går gjennom Kadyrovs oppdateringer med et kritisk blikk og tidvis ganske komisk resultat i artikkelen «Diary of a War Lord».


LANGLESNING: I London kan du dra på kleptokrati-omvisninger – og ja, de kalles akkurat det av mannen som fyller turistbussen og kjører rundt for å vise fram de overdådige villaene som er eid av mystiske utlendinger med enorme formuer av tvilsomt opphav. Guide og journalist Oliver Bullough er ikke alene om å ha merket seg hvordan Storbritannia de siste tiårene har omfavnet og åpnet seg for det han kaller «noen av de ver...

Adgang til hele Filter. Avslutt når som helst

Et abonnement på Filter er en uvurderlig støtte til et uavhengig og seriøst, norsk avisprosjekt.

Digital. Kun kr 70/mnd

Første 30 dager gratis! Ingen bindingstid

  • Tilgang til alle artikler på filternyheter.no
  • Alle nyhetsbrev tilsendt på epost
Begynn å lese

Digital + Magasin. Kun kr 100/mnd

Mest fleksibelt. Ingen bindingstid

  • Tilgang til alle artikler på filternyheter.no
  • Alle nyhetsbrev tilsendt på epost
  • Magasin i postkassa hver måned
Begynn å lese

Digital + Magasin. Kun kr 900/år

Mest for pengene! Ingen bindingstid

  • Tilgang til alle artikler på filternyheter.no
  • Alle nyhetsbrev tilsendt på epost
  • Magasin i postkassa hver måned
Begynn å lese

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.