Cheney må betale for Trump-motstanden: Mister Kongress-kandidaturet

TRUMP-KRITIKER TAPER PLASSEN: Republikaner Liz Cheney tapte primærvalget i Wyoming om en plass i Representantenes hus, til fordel for den Trump-støttede kandidaten Harriet Hageman.

Cheney, som tradisjonelt har vært en av de tydeligste konservative stemmene i USA, brøt med Trump etter valgfusk-løgnen. Etter stormingen av Kongressen stemte hun for riksrett mot Trump, og senere ble hun leder av et utvalg nedsatt av Representantenes hus som gransker stormingen av Kongressen 6. januar 2021.

Cheney ble på mange måter fryst ut at sitt eget parti etter dette. «Jeg kunne enkelt ha vunnet dette primærvalget, men det ville ha påkrevd at jeg gikk med på Trumps løgn om 2020-valget», sa Cheney i talen etter nederlaget.

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.