Britiske politikere mener Facebook er IS-terroristenes «livsnerve» og MDG vil ha flyseteavgift på 600 kroner – Dette bør du få med deg torsdag 25. august

DNB og Nordea lager Baltikums største bank, friske langrennsløpere ble tilbudt astmamedisin før konkurranse og Polaris Media (bl.a. Adresseavisen) skal kutte nærmere 300 millioner kroner. Ellers:

 

– Lar bevisst være å takle terrortrusler
Britiske politikere kaller Google, Facebook og Twitter for «IS’ livsnerve» og går til frontalangrep på nettgigantene for ikke å gjøre nok for å stanse propaganda fra ekstremister og terrorister.«(…)with their billion-dollar incomes, (they) are consciously failing to tackle this threat and passing the buck by hiding behind their supranational legal status, despite knowing that their sites are being used by the instigators of terror», sier leder Keith Vaz (L) i Home Affairs Select Committee (innenriks sikkerhet). Komiteen ber om en massiv cyberpoliti-innsats for å kunne slå raskt ned på terroroppfordringer.

 

Kollisjonskurs med bysykkel
– Det kan ha vært uklokt av Høyre å stemple MDG som venstreorientert, slik de gjorde i valgkampen 2015. Mange av de standpunktene MDG inntar i økonomisk politikk og arbeidslivspolitikk er på kollisjonskurs med LO og Ap, sier valgforsker Anders Todal Jenssen til Aftenposten. Han mener miljøpartiet er reellt blokkuavhengig, riktignok basert på en gjennomgang som inkluderer den mindre ideologiske kommunepolitikken. De fleste overskriftene om partiets utkast til program i dag handler om forslaget om å øke flyseteavgiften til 600 kroner og en plan som MDG mener kan kutte Norges utslipp med 60 prosent innen 2030.

 

Tyrkisk sjakkspill om Nord-Syria
Tyrkia har en rekke agendaer bak å gå inn i grenseområdene på syrisk side med stridsvogner. Det var i går morges IS-posisjoner i den nordsyriske byen Jarabulus ble angrepet av tyrkiske stridsvogner med amerikansk støtte. Utgangspunktet for «Operasjon Eufrats skjold» var offisielt å hindre flere terrorangrep i Tyrkia utført av IS-grupper med base i Nord-Syria. Men samtidig har tyrkiske myndigheter erklært Eufrat-elva som en «rød linje» de ikke aksepterer at den kurdiske opprørsgruppen YPG krysser vestover. «Formålet med Jarabulus-operasjonen er å renske ut alle terroristelementer, inkludert IS og YPG», uttalte en talsmann for president Erdogan i går, og fikk støtte av USAs visepresident Joe Biden (på besøk i Ankara).

 

Høyrepopulistisk stevnemøte
The Times-kommentator Matt Chorley skriver: Det var som den ultimate matchen fra et dating-nettsted. I går kveld sto nemlig britenes fremmedfryktgeneral Nigel Farage «endelig» på samme scene som Donald Trump, for å fullføre sammenligningen av den vellykkede Brexit-valgkampen med Trumps opprør mot elitene. En del av premisset var at «alt er mulig» og at meningsmålingene som i dag framstår som katastrofale for Trump,  kan overvinnes på valgdagen. «I could not possibly tell you how to vote in this election. But, you know, I get it. If I was an American citizen, I wouldn’t vote for Hillary Clinton if you paid me», sa Farage.  (Video av hele talen her.) Det er 74 dager igjen til valget.

 

Ha en fortsatt fin dag!

 

Med vennlig hilsen,

Harald S. Klungtveit
Redaktør i Filter Nyheter