Brexit-ydmykelsen + Trump trapper opp krig + Hva feiler det Boeing-flyene?

BAKKEKONTAKT: Navneskiftet til NSB går ikke på skinner, men alt er ikke helt greit i lufta heller: Norwegian har satt alle sine 18 nye Boeing 737 Max-fly på bakken på ubestemt tid, etter pålegg fra europeiske luftfartsmyndigheter. Totalt har 19 flyvninger blitt kansellert til og fra Norge onsdag, og regningen har selskapet tenkt å sende til den amerikanske flyprodusenten. – Norwegian skal ikke ha noen økonomisk belastning for at et helt nytt fly ikke kan brukes i trafikk, sier kommunikasjonssjef Lasse Sandaker-Nielsen i Norwegian til E24 onsdag morgen. Amerikanske luftfartsmyndigheter er, i motsetning til europeiske, av den oppfatning at det ikke er grunnlag for å sette flyet på bakken. Det er for tidlig å si hva som var den utløsende årsaken til Ethiopian Airlines-ulykken søndag, som kostet 157 mennesker livet. ÅPNER FOR RETUR: Det skal være bevegelse i Martine Vik Magnussen-saken, 11 år etter at den norske studenten ble voldtatt og drept i London. Jemenitten som er mistenkt for ugjerningene, og flyktet til hjemlandet dagen etter at det skjedde, skal være åpen for samtaler om betingelser for å returnere til Storbritannia. Andrew Partridge, etterforskningsleder i Scotland Yard, mener et møte med Farouk Abdulhak er realistisk å gjennomføre om to til tre månederskriver VG. TEPPEFALL? «Som en evigvarende dødsscene i en opera, der sopranen skriker og veiver med armene som en galning, mens hun hoster og griper seg til strupen, og publikum sitter der og ber en stille bønn: La d...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.