BAKKEKONTAKT: Navneskiftet til NSB går ikke på skinner, men alt er ikke helt greit i lufta heller: Norwegian har satt alle sine 18 nye Boeing 737 Max-fly på bakken på ubestemt tid, etter pålegg fra europeiske luftfartsmyndigheter. Totalt har 19 flyvninger blitt kansellert til og fra Norge onsdag, og regningen har selskapet tenkt å sende til den amerikanske flyprodusenten.
– Norwegian skal ikke ha noen økonomisk belastning for at et helt nytt fly ikke kan brukes i trafikk, sier kommunikasjonssjef Lasse Sandaker-Nielsen i Norwegian til E24 onsdag morgen. Amerikanske luftfartsmyndigheter er, i motsetning til europeiske, av den oppfatning at det ikke er grunnlag for å sette flyet på bakken. Det er for tidlig å si hva som var den utløsende årsaken til Ethiopian Airlines-ulykken søndag, som kostet 157 mennesker livet.

ÅPNER FOR RETUR: Det skal være bevegelse i Martine Vik Magnussen-saken, 11 år etter at den norske studenten ble voldtatt og drept i London. Jemenitten som er mistenkt for ugjerningene, og flyktet til hjemlandet dagen etter at det skjedde, skal være åpen for samtaler om betingelser for å returnere til Storbritannia. Andrew Partridge, etterforskningsleder i Scotland Yard, mener et møte med Farouk Abdulhak er realistisk å gjennomføre om to til tre månederskriver VG.
TEPPEFALL? «Som en evigvarende dødsscene i en opera, der sopranen skriker og veiver med armene som en galning, mens hun hoster og griper seg til strupen, og publikum sitter der og ber en stille bønn: La det stoppe, la henne slippe…» – joda, britiske aviskommentatorer har fått boltre seg i beskrivelsene av Theresa May i det britiske Underhuset i går (denne er fra The Telegraph). Selv om EU leverte nye, juridiske garantier angående irskegrensa seint mandag kveld, stemte i alt 391 av 633 representanter mot Brexit-avtalen. 

Det er litt færre enn de som stemte mot avtalen slik den forelå i januar, men fortsatt et nederlag av historiske proposjoner for statsministeren, som med hes stemme kvitterte at hun var «dypt skuffet» av det alt annet enn uventede resultatet. Men fortsatt er hun altså resident i 10 Downing Street.

I dag skal parlamentet avgjøre om de vil be EU om en utsettelse av utmeldingen – eller tre ut av unionen den 29. mars klokka 11 uten noen avtale. For å unngå voldsomme prisøkninger vil sistnevnte utfall blant annet innebære at tollen på de fleste varer Storbritannia importerer bli satt til null, skriver Financial Times. For å beskytte enkelte sårbare bransjer blir det imidlertid toll på blant annet kjøtt, biler og drivstoff, som dermed vil bli vesentlig dyrere.