Børsjubel for president Trump og Facebook jobber med hemmelig sensurverktøy (Nyhetsbrev)

Telenor kan få bot på 906 millioner fra Konkurransetilsynet for å ha misbrukt posisjonen i mobiltelefon-markedet, Mulla Krekar er pågrepet etter at Høyesterett forkastet utleverings-anken, og partene i Colombia er klare for nytt forsøk på fredsavtale-signering. Ellers: Utvist familie overlevde Kabul-terror  Nyhetsbildet rundt Sylvi Listhaugs retorikk og asylpolitikk ville fort sett annerledes ut i dag hvis Subhan (2) og Alireza Farhadi (13) eller moren deres hadde blitt drept i selvmordsangrepet i Kabul på mandag. Familien, som ble sendt ut fra Norge mot sin vilje i oktober, overlevde IS-bomben som tok livet av 30 mennesker, men toåringen ble ifølge foreldrene lettere skadd, skriver Dagbladet. Farhadi-familien bosatte seg etter uttransporterningen i Kabul selv om de opprinnelig kommer fra Ghazni, fordi de mener sistnevnte er spesielt utrygg for dem. UDI har i år avslått omlag 75 prosent av asylsøknader fra afghanske borgere, mot 20 prosent i fjor. – Det er viktig å få ut informasjon om avslagsprosenten akkurat nå, sa Listhaug til VG i september. – Afghanistan er ikke trygt. Ikke for oss, og ikke for andre. Norske myndigheter bør stoppe med å sende folk tilbake hit, sier Najab Farhadi via tolk til aktivistbloggen Kabulblogs. På Politisk kvarter i morges ble saken tema da

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.