Telenor kan få bot på 906 millioner fra Konkurransetilsynet for å ha misbrukt posisjonen i mobiltelefon-markedet, Mulla Krekar er pågrepet etter at Høyesterett forkastet utleverings-anken, og partene i Colombia er klare for nytt forsøk på fredsavtale-signering. Ellers:

Utvist familie overlevde Kabul-terror 
Nyhetsbildet rundt Sylvi Listhaugs retorikk og asylpolitikk ville fort sett annerledes ut i dag hvis Subhan (2) og Alireza Farhadi (13) eller moren deres hadde blitt drept i selvmordsangrepet i Kabul på mandag. Familien, som ble sendt ut fra Norge mot sin vilje i oktober, overlevde IS-bomben som tok livet av 30 mennesker, men toåringen ble ifølge foreldrene lettere skadd, skriver Dagbladet. Farhadi-familien bosatte seg etter uttransporterningen i Kabul selv om de opprinnelig kommer fra Ghazni, fordi de mener sistnevnte er spesielt utrygg for dem. UDI har i år avslått omlag 75 prosent av asylsøknader fra afghanske borgere, mot 20 prosent i fjor. – Det er viktig å få ut informasjon om avslagsprosenten akkurat nå, sa Listhaug til VG i september. – Afghanistan er ikke trygt. Ikke for oss, og ikke for andre. Norske myndigheter bør stoppe med å sende folk tilbake hit, sier Najab Farhadi via tolk til aktivistbloggen Kabulblogs. På Politisk kvarter i morges ble saken tema da Mezyar Keshvari (Frp) og Sveinung Rotevatn (V) debatterte Afghanistan-returene.

 

尊敬的 Mark
Facebook strekker seg svært langt for å tekkes det kinesiske regimets kamp mot ytringsfriheten, og har i all hemmelighet laget et eget sensurverktøy som kan skjule poster med «forbudte temaer» fra brukere i bestemte geografiske områder. Verktøyet går lenger enn dagens manuelle sensur i land som Pakistan, Russland og Tyrkia, og kan gi en tredjepart i Kina full kontroll med å skjule for eksempel viral kritikk av myndighetene fra kinesiske brukere i sanntid. Det er ikke gitt at løsningen faktisk blir lansert, men verktøyet er allerede så kontroversielt internt at flere ansatte i Facebook som jobbet med å utvikle den, har sluttet i selskapet, ifølge New York Times. Mark Zuckerberg, som har drevet intens nettverksbygging i landet for å finne måter å operere på i det ekstremt lukrative kinesiske markedet, mener at «det er bedre for Facebook å gjøre offentlig samtale mulig, selv om det ikke er hele samtalen».