Årets minst overraskende oppsigelse er et faktum, Arbeiderpartiet vil begrense avgiftsfritaket for elbiler og Det internasjonale energibyrået spår underskudd på olje i 2020-åra og eksplosiv vekst i investeringer - etterfulgt av et nytt, brutalt prisfall.

Ellers:

Gårsdagens tweet fra @realdonaldjtrump om at overgangsprosessen til hans presidentskap er «veldig organisert» står i kontrast til den brå oppsigelsen av New Jersey-guvernør Chris Christie som overgangssjef fredag, oppsigelsen av to sentrale sikkerhetseksperter i overgangsteamet i går, manglende utenriks-briefinger og statsledere verden over som sliter med å komme i kontakt med den blivende presidenten. CNN skriver at det er Trumps svigersønn Jared Kushner - hvis far for tolv år siden ble straffeforfulgt for skatteunndragelser av daværende statsadvokat Chris Christie - som står bak «utrenskingen» av Christie-lojalister i Trump-teamet. (Trump-leiren kontrer med at den komplekse overgangsprosessen ikke alltid har gått på skinner for tidligere presidenter, heller).

At Kushner blir en sentral figur i styringen av verdens mektigste stat de neste fire årene synes uansett åpenbart: Det er nå søkt om øverste sikkerhetsklarering for ham, slik at han kan motta de daglige president-briefingene - hvilket ifølge NBC muligens strider mot loven som sier at presidenten ikke kan utnevne nære familiemedlemmer til sentrale regjeringsposisjoner. Ny sikkerhetspolitisk rådgiver til Trump er for øvrig Frank Gaffney, konspirasjonsteoretiker som mener Barack Obama var et ledd i en muslimsk plan om å infiltrere amerikanske myndigheter. Mer om Gaffneys verdensbilde her.