Boom/bust i olje, Trumps overgangsproblemer og nye Brexit-toner fra Angela Merkel

Årets minst overraskende oppsigelse er et faktum, Arbeiderpartiet vil begrense avgiftsfritaket for elbiler og Det internasjonale energibyrået spår underskudd på olje i 2020-åra og eksplosiv vekst i investeringer - etterfulgt av et nytt, brutalt prisfall. Ellers: Gårsdagens tweet fra @realdonaldjtrump om at overgangsprosessen til hans presidentskap er «veldig organisert» står i kontrast til den brå oppsigelsen av New Jersey-guvernør Chris Christie som overgangssjef fredag, oppsigelsen av to sentrale sikkerhetseksperter i overgangsteamet i går, manglende utenriks-briefinger og statsledere verden over som sliter med å komme i kontakt med den blivende presidenten. CNN skriver at det er Trumps svigersønn Jared Kushner - hvis far for tolv år siden ble straffeforfulgt for skatteunndragelser av daværende statsadvokat Chris Christie - som står bak «utrenskingen» av Christie-lojalister i Trump-teamet. (Trump-leiren kontrer med at den komplekse overgangsprosessen ikke alltid har gått på skinner for tidligere presidenter, heller). At Kushner blir en sentral figur i styringen av verdens mektigste stat de neste fire årene synes uansett åpenbart: Det er nå søkt om øverste sikkerhetsklarering for ham, slik at han kan motta de daglige presid...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.