Jeg er ennå ikke lei av David Camerons lille trudelutt på vei ut av statsministerembetet (du-tuu-du-doo. Right!); og Ketil Solvik-Olsen er tidenes bompenge-minister. SISTE: Kina tapte disputten med Filippinene om Sør-Kina-havet i voldgiftsdomstolen  i Haag. Ellers:

Pusterom etter blodbadet
Den akutte situasjonen i Sør-Sudans hovedstad Juba ser ut til å ha roet seg i morges (den internasjonale flyplassen ble akkurat åpnet igjen), men det ble meldt om skyting store deler av natta - i timevis etter at våpenstillstanden ble erklært av president Salva Kiir og rivalen Riek Machar. Selv om voldsspiralen med minst 300 drepte som startet sist torsdag nå skulle bli bremset, er det umulig å si hvor rasert implementeringen av fjorårets fredsavtale er. (Interessant pressemelding fra Sør-Sudans ambassade i Oslo i går). Tilliten mellom partene er i beste fall på frysepunktet. Norge står ennå sentralt i prosessen sammen med USA og Storbritannia, men ambassadene i Juba har de siste dagene måttet konsentrere seg om sikkerhetstiltak og evakueringsplaner for egne borgere.

 

Statsminister over natta
Som The Times-kommentator Matt Chorley påpeker: Det politiske Storbritannia startet i går dagen med at David Cameron holdt en rutinemessig tale om økonomien. Så utdypet Theresa May lederkandidaturet sitt, før Andrea Leadsom kastet kortene og etterlot barnløse May («A bloody difficult woman») til å bli statsminister - alt sammen før lunsj. Betegnende for dagen  er klippet av Angela Eagle som oppdager at alle politiske reportere av betydning har forlatt pressekonferansen der hun prøver å lansere seg selv som lederkandidat i Labour. Cameron forlater Downing Street allerede i morgen, etter å ha sagt farvel til Underhuset i sin siste statsminister-spørretime. Fersk profil på «uforutsigbare og moralistiske» Theresa May i The Guardian.