Onsdag 6. juli på tre minutter: Blair får dommen over Irak-krigen og Se og Hør-topper tiltalt for snoking i Danmark

Sylvi Listhaug har en slags lansering av partilederkandidaturet sitt i VG, resten av Frp boikotter Norwegian etter Torrevieja-tur, og det britiske pundet er på sitt laveste på 31 år. Ellers:    Dommen over Blair Chilcot-rapporten legges fram nå klokka 12, etter sju års(!) granskning av maktpersonene bak Irak-krigen. At hele krigen var tuftet på løgn om Saddams ikke-eksisterende masseødeleggelsesvåpen, bør være velkjent. På det rene er også at Tony Blair og hans spinndoktor Alastair Campbell i 2003 jazzet opp sentrale formuleringer i det grovt feilaktige etterretnings-sammendraget som ble den offisielle begrunnelsen for krigen. Men det blir interessant å se om den 2,6 millioner ord (!) lange rapporten i dag gir noe svar på hva Blair egentlig lovet George W. Bush bak ryggen på det britiske folk, og om den gir noe dypere innblikk i hvor enkelt det var for et lite knippe hauker i USA og Storbritannia å forlede FNs sikkerhetsråd og offentligheten til en slags legitimitet i forkant av invasjonen og det katastrofalt dårlig planlagte etterspillet i Irak. Vi vil forhåpentligvis også få en påminnelse om hvordan britiske myndigheter drev varsleren David Kelly til selvmord på ei gresslette i Harrowdown Hill.   Gjør livet gladere! I Danmark er

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.