Biden til angrep på trumpistene: «Truer republikkens grunnvoller»

JOE BIDEN GIKK TIL FRONTALANGREP på Trump-fløyen i det republikanske partiet da han i natt ga en tv-sendt tale fra Independence Hall i Philadelphia: «Donald Trump og MAGA-republikanerne representerer en form for ekstremisme som truer republikkens grunnvoller (...) Ikke alle republikanere er MAGA-republikanere (...) Likevel er det ingen tvil om at de både dominerer, driver og skremmer det republikanske partiet», sa den amerikanske presidenten i talen, ment å mobilisere velgere foran høstens viktige mellomvalg.

På et tidspunkt ble han avbrutt av demonstranter som ropte trumpist-slagordet «let's go Brandon» (se talen her).

Samtidig er en tidligere politimann dømt til 10 års fengsel for stormingen av Kongressen i fjor, den hardeste straffen så langt i rettsoppgjøret.

 Og komiteen som etterforsker stormingen har kalt inn Newt Gingrich, tidligere leder av Representantenes hus, til intervju om kontakt han hadde med Trump-rådgivere den aktuelle dagen. New York Times/Washington Post

Bli abonnent for å lese videre

Støtter du oss allerede? Logg inn med Vipps.

Test vårt digitalabonnement og få tilgang til alt innhold på Filter. De første 30 dagene er gratis! Les mer her eller klikk på knappen og bli abonnent i dag.

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.