Biden om rikets tilstand: «Putin har kraftig forregnet seg»

JOE BIDEN HOLDT SIN årlige tale om rikets tilstand i Kongressen. Den amerikanske presidenten startet talen med å si at Vladimir Putin har kraftig forregnet seg i Ukraina og at den frie verden vil holde ham ansvarlig for krigen han har startet: «President Putin thought he could roll into Ukraine — and the world would roll over. Instead, he met a wall of strength he never imagined.» Biden kunngjorde deretter at USA føyer seg til nasjonene som stenger eget luftrom for russisk flytrafikk, og at justisdepartementet får en arbeidsgruppe som skal etterforske økonomisk kriminalitet begått av russiske oligarker. 

Mesteparten av talen handlet likevel om amerikansk innenrikspolitikk, der hovedbudskapene handlet om å slutte å behandle covid-pandemien som partipolitikk, hvordan den økonomiske politikken vil stagge inflasjon i det lange løp, og planen for å redusere kreft-dødelighet. Biden ble flere ganger avbrutt av tilrop fra ytterliggående republikanske folkevalgte som Lauren Boebert – en oppførsel som inntil for få år siden var uhørt i den amerikanske folkeforsamlingen.  

KRIGEN I UKRAINA:

  • Ukrainske myndigheter sier Russland igjen har bombet en rekke bydeler i Kyiv. En lege skal være drept etter at hennes bil ble beskutt på vei til sykehus med en skadet nevø.
  • I Zhotomyr 12 mil vest for hovedstaden skal to være drept og flere skadet av et kryssermissil som traff en boligblokk.
  • I Kharkiv skal et militært sykehus være under angrep av russiske fallskjermsoldater.
  • Landsbyen Trostianets

Bli abonnent for å lese videre

Allerede abonnent? Logg inn med Vipps.

Test vårt digitalabonnement og få tilgang til alt innhold på Filter. De første 30 dagene er gratis! Les mer her eller klikk på knappen og bli abonnent i dag.

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.