Barnesykehus bombet i Mariupol – Lavrov og Kuleba skal møtes i Tyrkia

UTENRIKSMINISTRENE I RUSSLAND OG UKRAINA skal etter planen møtes i dag i Antalya. Det er den tyrkiske presidenten Recep Tayyip Erdogan som er ut til å lykkes med å få Sergei Lavrov og Dmytro Kuleba til å sette seg ned ved samme bord. Samtaler mellom de to landene har ikke foregått på så høyt nivå siden Russlands fullskalainvasjon startet for to uker siden. Et svakt håp om fremgang i det diplomatiske arbeidet med å stanse krigen fikk børsene i Asia til å løfte seg i natt.

Det skjer mot et bakteppe av stadig mer brutale bombeangrep mot ukrainske byer, som i stor grad rammer sivile. I Mariuopol har bombene rammet et barnesykehus med barselavdeling, og Volodymyr Zelenskyj sa i sin videotale i går kveld at barn er begravet i ruinene og at bombingen utgjør «det ultimate beviet på at det drives folkemord på ukrainere». Bombingen av sykehuset er fordømt av FNs befolkningsfond. Regionale myndigheter sier 17 personer er bekreftet skadet, noen av dem fødende kvinner. 

USAs toppgeneral i Europa, Tod Wolters, sier det er mer effektivt å levere panservern- og luftvernvåpen til det ukrainske forsvaret, enn jagerfly. USA og Tyskland sa i går nei til å la Polen gi Ukraina sine gamle, russisk-produserte jagerfly via en amerikansk flybase i Tyskland og selv få dem erstattet med F-16.  

Det internasjonale atomenergibyrået har mistet kontakten med det automatiske overvåkingssystemet på atomkraftverket Zaporizjzja, dagen etter den tilsvarende datastrømmen fra Tsjernobyl ble borte. Byrået kaller utviklingen bekymringsverdig – Zaporizjzja er Europas største kjernekraftverk og åsted for kamphandlinger som utløste en brann i en bygning f...

Adgang til hele Filter. Avslutt når som helst

Et abonnement på Filter er en uvurderlig støtte til et uavhengig og seriøst, norsk avisprosjekt.

Digital. Kun kr 70/mnd

Første 30 dager gratis! Ingen bindingstid

  • Tilgang til alle artikler på filternyheter.no
  • Alle nyhetsbrev tilsendt på epost
Begynn å lese

Digital + Magasin. Kun kr 100/mnd

Mest fleksibelt. Ingen bindingstid

  • Tilgang til alle artikler på filternyheter.no
  • Alle nyhetsbrev tilsendt på epost
  • Magasin i postkassa hver måned
Begynn å lese

Digital + Magasin. Kun kr 900/år

Mest for pengene! Ingen bindingstid

  • Tilgang til alle artikler på filternyheter.no
  • Alle nyhetsbrev tilsendt på epost
  • Magasin i postkassa hver måned
Begynn å lese

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.