(Dette er webversjonen av et daglig nyhetsbrev som du kan få rett i innboksen din, gratis og reklamefritt).

Bare i Krf blir dette en nyhet. Ellers:

Så langt i år har 84 barn vært innesperret på utlendingsinternatet på Trandum fordi familiene deres har fått avslag på oppholdtillatelse, skriver Aftenposten i dag. 60 av barna er under 12 år og to har vært innesperret så lenge som 18 og 24 døgn, stikk i strid med regelen om at barn ikke skal låses inne mer enn 24 timer. Det er fordi et avslag omfatter hele familien og en tvangsretur innebærer at familien skal reise samlet, forklarer en avdelingsleder ved internatet til avisa.

Programkomiteen i Venstre ber partiet vurdere å gjeninnføre skatt på arv, melder NRK. Samtidig fjerner komiteen formuleringen «på sikt fjerne formuesskatten» i sitt utkast til nytt program. Det mest radikale av komiteens to forslag til innretning på formuesskatten innebærer skatt på fordelen ved å eie egen bolig.

Dilma Roussef er stilt for riksrett og avsatt som president i Brasil etter at hun tapte avstemningen i Senatet som markerer (den foreløpige) slutten på den lammende politiske krisa i landet. Dermed er brasilianernes president fra i dag Michael Temer, tidligere visepresident. Roussef, som tilhører det venstreorienterte Partido dos Trabalhadores, har hele tiden hevdet seg uskyldig i å trikse med statsfinansene og at hun er offer for et komplott. Venezuela, Ecuador og Bolivia har kalt sine ambassadører i Brasil hjem i protest, skriver Reuters.

Donald Trump hadde litt av en dag i går: Formiddagen ble tilbrakt i hjertet av landet han har rakket ned på gjentatte ganger i valgkampen, angivelig uten at han fant tid til å diskutere med Mexicos president Enrique Peña Nieto sitt kontroversielle forslag om å bygge grensemur mellom de to landene og tvinge meksikanerne til å ta regninga (ifølge Peña Nieto gjorde han det helt klart at det var uaktuelt). Vel hjemme i USA gikk Trump på talerstolen og gjentok ideen om en «ugjennomtrengelig, høy, fysisk, mektig og vakker mur», før han en gang for alle knuste ideen om at han er i ferd med moderere seg i innvandringspolitikken. Alle papirløse innvandrere skal sendes hjem så snart som mulig av en nyopprettet special deportation task force, nye innvandrere skal bare aksepteres hvis de besitter spesielle ferdigheter og består en «ideologisk test», og flyktninger fra Libya og Syria som ikke slipper gjennom nåløyet skal returneres til trygge soner Trump skal tvinge gulfstatene til å betale for. Se hele Trumps immigrasjonstale her, om du har mage til det. Beste/verste sitat:«USA er som en bølle som stadig får bank».

God torsdag!

Pål Nordseth
Redaktør i Filter Media

(Foto: Tommy Gildseth, Wikimedia Commons)