Barn innesperret i ukesvis, riksrett i Brasil og knallhard innvandringstale fra Trump

  (Dette er webversjonen av et daglig nyhetsbrev som du kan få rett i innboksen din, gratis og reklamefritt). Bare i Krf blir dette en nyhet. Ellers: Så langt i år har 84 barn vært innesperret på utlendingsinternatet på Trandum fordi familiene deres har fått avslag på oppholdtillatelse, skriver Aftenposten i dag. 60 av barna er under 12 år og to har vært innesperret så lenge som 18 og 24 døgn, stikk i strid med regelen om at barn ikke skal låses inne mer enn 24 timer. Det er fordi et avslag omfatter hele familien og en tvangsretur innebærer at familien skal reise samlet, forklarer en avdelingsleder ved internatet til avisa. Programkomiteen i Venstre ber partiet vurdere å gjeninnføre skatt på arv, melder NRK. Samtidig fjerner komiteen formuleringen «på sikt fjerne formuesskatten» i sitt utkast til nytt program. Det mest radikale av komiteens to forslag til innretning på formuesskatten innebærer skatt på fordelen ved å eie egen bolig. Dilma Roussef er stilt for riksrett og avsatt som president i Brasil etter at hun tapte avstemningen i Senatet som markerer (den foreløpige) slutten på den lammende politiske krisa i landet. Dermed er brasilianernes president fra i dag Michael Temer, tidligere visepresident. Roussef, som tilhører det venstreorienterte Partido dos Trabalhadores, har hele tiden hevdet seg uskyldig i å trikse med statsfinansene og at hun er offer for et komplott. Venezuela, Ecuador og Bolivia har kal...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.