Ba om hjelp fra norsk UD i 2013 – nå knyttes han til drapsplaner som «hemmelig agent»

21. oktober ble en 39 år gammel norsk-iraner pågrepet i Sverige da han var på vei hjem til Oslo fra et opphold i Iran. Tirsdag offentliggjorde den danske sikkerhetstjenesten PET at mannen er varetektsfengslet i Danmark, siktet for å ha deltatt i attentatplaner i regi av iransk etterretning. Målet var en dansk-iraner i Ringsted som regnes som leder i ASMLA, en separatistbevegelse med en militant fløy som kjemper for selvstendighet for Khuzestan-provinsen i Iran.  (Den pågrepne nordmannen er fra samme provins). «Det er en svært usedvanlig og svært alvorlig sak når Irans etterretningstjeneste planlegger et drap i Danmark. Det sier […]

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.