Avsløring: I 2015-20 solgte EU-land fortsatt militært utstyr til Russland. Noen av våpnene blir brukt mot Ukraina nå

HÅP OM OVERLEVENDE: Det er fortsatt uklart hva som er de menneskelige konsekvensene av bomben som i går traff teaterbygningen i Mariupol der så mange som 1200 sivilister kan ha søkt tilflukt. Redningsarbeidere på stedet sier det er håp om å finne overlevende i ruinene, og en talsmann for byens ordfører har sagt at selve tilfluktsrommet skal ha holdt. En talsmann for president Volodymyr Zelenskyj sier nye luftangrep mot Mariupol har funnet sted i dag tidlig, i tillegg til bombing og artilleriangrep på flere andre byer.


EU-LAND MED VÅPEN TIL RUSSLAND: I en fersk avsløring av Investigate Europe kommer det fram at EU-land har eksponert våpen, missiler, raketter, fly og bomber til Russland – også etter 2014, da EU nedla en embargo etter annekteringen av Krim-halvøya. Mellom 2015 og 2020 har minst ti EU-land solgt militært utstyr til Russland for hele 356 millioner euro. Noen av disse våpnene blir brukt mot Ukraina nå, skriver den paneuropeiske gruppa av gravejournalister. Frankrike, Tyskland og og Italia er tre av de ti landene som har eksportert mest. Til alt overmål forble Russland i disse årene Ukrainas nest største marked for våpeneksport. 


  • Fikk du med deg

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.