Støre: – Hun appellerer til frykt og rir to hester samtidig
Jensen: – Flere burde være bekymret

THEY SAY JUMP, YOU SAY HOW HIGH: Jonas Gahr Støre og Siv Jensen med ulike perspektiver under fredagens duell. (Foto: Harald S. Klungtveit)

Siv Jensen og Jonas Gahr Støre møttes til duell fredag morgen. Det var åpenbart sentralt for sistnevnte å slå tilbake mot tåkefyrste-stempelet. Støre beskyldte raskt Frp-lederen for «uklar tale», og sa ting som: – Du svarer ikke på spørsmålet, du bare snakker i vei. Ap-lederen var tidvis svært offensiv i å kreve konkretiseringer fra Jensen. Først om klimapolitkk:   Men det var bare (global) oppvarming til oppgjøret om asyl- og flyktningkrisen. Hele denne snutten gir et greit innblikk i hvor debatten står nå - mye gummibåter, gullstoler og hva forlikene i Stortinget egentlig gikk ut på:  

– Sprer frykt

Sylvi Listhaug har fått kritikk for å ha uttalt at hun er bekymret for sine barns framtid på grunn av asylutviklingen. Overfor Filter Nyheter - etter duellen i dag - avviser ikke Støre et slikt premiss uten videre, men setter «fryktspredning» opp mot tillit og håp. – Er du bekymret for dine barns framtid? – Foreldre er opptatt av barna sin fremtid med både håp og uro til enhver tid, og foreldres ansvar er å gi ungene trygghet til å møte den fremtiden.... – ...men i asylsaken? – Hvis vi løfter det over til samfunnet gjelder det også mange av utfordringene vi står overfor - en blanding av uro og håp. Og da er foreldres oppgave å gi barna tillit og tro på at de kan møte den. Det er politikeres ansvar å gi befolkningen tillit og tro på at vi kan møte det på en..eh, mestre det. Det kan Norge. Så det å spre frykt rundt hva fremtiden bringer rundt dette, er en dårlig måte å mobilisere det beste i oss på. [caption id="attachment_225" align="alignnone" width="1024...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.