Anundsen strever med hasj-fakta og Finanstilsynet strammer inn boliglånpraksis – Dette må du få med deg torsdag 8. september

Trump gjentar at Putin er en mye bedre statsleder enn Obama, Fabian Stang (H) vil på Stortinget på listeplassen foran Michael Tetzschner, og UD fortsetter å hevde at Norge ikke gir penger til Clinton Foundation. Ellers:

Muslimtrusler og varslet trøbbel
Politiet etterforsker en trussel mot tingrettsdommeren i hijab-rettssaken mot Merete Hodne på Jæren, som startet i morges.«Muslimene skal snart kastes ut av Norge. Pass på at du ikke blir kastet ut sammen med dem», het det i en epost i går som henviste til tid og sted for oppstart av saken. Politiet har også forsterket vaktholdet med tanke på demonstrasjoner. Den diskrimineringstiltalte frisøren – som har vært aktiv i Stopp islamiseringen av Norge, Norwegian Defence League og Pegida – vil ikke vedta boten på 8000 kroner hun fikk i april i år, for å ha nektet Malika Bayan (24) adgang til salongen fordi hun bar hijab. Likestillings- og diskrimineringsombudet opplyser forøvrig til TV 2 at det er stor økning i antall klagesaker hvor mennesker med religiøse symboler eller plagg føler seg diskriminert.

 

Vil bremse bankene
Finanstilsynet har nettopp foreslått nye innstramminger i boligprisbonanzaen overfor departementet:

  • «Bankenes adgang til å fravike forskriftens krav til betjeningsevne, belåningsgrad og avdragsbetaling fjernes.
  • Gjeldende krav til kundens betjeningsevne suppleres med en bestemmelse om at kundens samlede lån ikke skal utgjøre mer enn fem ganger brutto årsinntekt.
  • Maksimal belåningsgrad for rammelån reduseres fra 70 prosent til 60 prosent.
  • Krav om avdragsbetaling på nedbetalingslån skal gjelde for alle lån med belåningsgrad over 60 prosent, mot 70 prosent i gjeldende forskrift. Dette følger naturlig av forslaget om redusert belåningsgrad for rammelån».

 

Fordømte fakta
Anders Anundsen er blitt meme-materiale igjen etter at NRKs «Folkeopplysningen» i går omfattet et veldig severdig segment om justisministerens forståelse av vitenskap. Programmet poengterte at Frp-eren vil legalisere hjemmebrent (i hvert fall ville han det før han ble statsråd), mens han er steil motstander av å avkriminalisere det betydelig mindre farlige rusmiddelet cannabis. Anundsen hevdet i interjvuet at han sitter på en «lang liste» av forskning som viser at hasj er mer skadelig enn alkohol. Lista viste seg å bestå av a) en avisartikkel b) en magasinartikkel, c) en vitenskapelig studie om cannabis som ikke sammenlikner med alkohol og d) en upublisert svensk eksamensbesvarelse.

 

«Sin egen verste fiende»
Etter Sarkozys comeback jobber Frankrikes president François Hollande hardt med å overbevise befolkningen om at han har noe i 2017-valget å gjøre i terrorfryktens Frankrike. En fersk meningsmåling viser at Hollande ville blitt knust allerede i første valgomgang om det var presidentvalg i dag. Samtidig ser det ut til at sentrale sosialister er lei av Hollandes mange betroelser til journalister og forfattere, som ifølge kritikerne danner et bilde av ham som en lite handlekraftig kommentator til eget presidentskap. «Franskmennene ser ham ikke som en mann med autoritet, med lederegenskaper. Han bruker masse tid på å forklare hvor vanskelige ting er, hvorfor han ikke gjorde det han ikke gjorde», sier meningsmåleren Jérome Fourquet til Politico.

 

Ha en fortsatt fin dag!

 

Med vennlig hilsen,

Harald S. Klungtveit
Redaktør i Filter Nyheter