Trump gjentar at Putin er en mye bedre statsleder enn Obama, Fabian Stang (H) vil på Stortinget på listeplassen foran Michael Tetzschner, og UD fortsetter å hevde at Norge ikke gir penger til Clinton Foundation. Ellers:

Muslimtrusler og varslet trøbbel
Politiet etterforsker en trussel mot tingrettsdommeren i hijab-rettssaken mot Merete Hodne på Jæren, som startet i morges.«Muslimene skal snart kastes ut av Norge. Pass på at du ikke blir kastet ut sammen med dem», het det i en epost i går som henviste til tid og sted for oppstart av saken. Politiet har også forsterket vaktholdet med tanke på demonstrasjoner. Den diskrimineringstiltalte frisøren – som har vært aktiv i Stopp islamiseringen av Norge, Norwegian Defence League og Pegida – vil ikke vedta boten på 8000 kroner hun fikk i april i år, for å ha nektet Malika Bayan (24) adgang til salongen fordi hun bar hijab. Likestillings- og diskrimineringsombudet opplyser forøvrig til TV 2 at det er stor økning i antall klagesaker hvor mennesker med religiøse symboler eller plagg føler seg diskriminert.

 

Vil bremse bankene
Finanstilsynet har nettopp foreslått nye innstramminger i boligprisbonanzaen overfor departementet:

  • «Bankenes adgang til å fravike forskriftens krav til betjeningsevne, belåningsgrad og avdragsbetaling fjernes.
  • Gjeldende krav til kundens betjeningsevne suppleres med en bestemmelse om at kundens samlede lån ikke skal utgjøre mer enn fem ganger brutto årsinntekt.
  • Maksimal belåningsgrad for rammelån reduseres fra 70 prosent til 60 prosent.
  • Krav om avdragsbetaling på nedbetalingslån skal gjelde for alle lån med belåningsgrad over 60 prosent, mot 70 prosent i gjeldende forskrift. Dette følger naturlig av forslaget om redusert belåningsgrad for rammelån».