Amerikansk basketstjerne til russisk straffekoloni

FLYTTES TIL STRAFFEKOLONI: Den amerikanske basketstjerna Brittney Griner (32), som har sittet fengslet i Russland i mer enn åtte måneder, skal flyttes til en såkalt straffekoloni, opplyser advokatene hennes. Verken advokatene eller familien får vite hvilken straffekoloni Griner vil bli flyttet til, men forventer å få en beskjed når hun er fremme på det nye stedet. Flytteprosessen kan ta omtrent to uker. 

Straffekoloniene i Russland er beryktede for tøffe forhold og å være brutale mot de innsatte. Blant annet har opposisjonspolitiker Aleksej Navalnyj og medlemmene i Pussy Riot måttet sone dommene sine i slike kolonier. 

Griner ble satt i arrest dager før invasjonen av Ukraina 24. februar, og amerikanske myndigheter har siden dette jobbet hardt for å løslate henne. Saken har blitt en geopolitisk knute i en tid med iskalde diplomatiske bånd mellom USA og Russland. Blant annet har USA foreslått å sende tilbake russiske fanger for å få Griner tilbake. 

32-åringen ble dømt for å ha reist med en minimal mengde cannabisolje da hun var i Russland for å spille basket i vintersesongen. Stoffet hun ble tatt med var lovlig i Arizona, der Griner fikk den på legeresept, og hun har hele tiden nektet for at hun forsøkte å gjøre noe straffbart. 


QATAR-SJEFER PLANLA PR-TILTAK MOT NORSKE KRITIKERE: I en intern krise-chat lekket av VM-komiteen kommer det fram hvordan VM-sjefer og kommunikasjonsrådgivere diskuterer hvordan de skal håndtere all den negative omtalen fra nordiske kritikere.

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.