Alle masseutryddelsene startet med endringer i havene. I fjor var de varmere enn noensinne

SÅ LANGT HAR VERDENSHAVENE absorbert 93 prosent av varmen utslippene våre forårsaket, og konsekvensene ser du i ekstremvær rundt hele kloden. Men havet absorberer andre ting også, ting som kan få store konsekvenser for livet, ikke bare i havet, men også på land. Dagens nyhetsbrev skal handle om hva som skjer under overflaten, men først:


UKAS RUNDE

  • Energi Norge anslår at Norge vil have inn 24 milliarder kroner ekstra som følge av vinterens skyhøye strømpriser, skriver NRK. Regjeringens strømtiltak for å hjelpe forbrukerne koster anslagsvis 13-14 milliarder. Inntektene kommer i tillegg til økte inntekter som følge av skyhøye gasspriser. Bare i september tjente staten 79 milliarder kroner på olje og gass.
  • Equinor har gjort nytt oljefunn på Troll og Framskriver E24. Foreløpige beregninger viser at det er snakk om 21 til 33 millioner fat olje, eller mellom 8,4 og 13,2 milliarder tonn CO2. «Det er gledelig at suksessen vi har hatt på Troll- og Framområdet fortsetter», sier Geir Sørtveit i Equinior. Arild Hermstad er ikke enig. Til NRK omtaler han funnet som «en mørk dag for klimaet».
  • Olje- og energiminister Marte Mjøs Persen sier det er helt nødvendig å elektrifisere...

Bli abonnent for å lese videre

Allerede abonnent? Logg inn med Vipps.

Test vårt digitalabonnement og få tilgang til alt innhold på Filter. De første 30 dagene er gratis! Les mer her eller klikk på knappen og bli abonnent i dag.

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.