«Aleppo kan ende som en gigantisk gravplass» (Nyhetsbrev)

Erna Solberg har – om ikke annet – fått slått av en prat med Trump, den pikante nominasjonsstriden i Oslo SV avgjøres i kveld, og CNN bommet med 80 mil da de lagde dramatisk reportasje om amerikanske soldater «på den norsk-russiske grensa». Ellers:   Utslettelsen Mens bildene av barnelikene i Aleppos gater fylte sosiale medier i går, talte FNs sjef for humanitære saker igjen i et krisemøte i Sikkerhetsrådet. Det finnes ikke lenger grenser for volden, krigens regler blir systematisk brutt og Syrias største by er i ferd med å bli en eneste, stor gravplass, advarer Stephen O’Brien. På originalspråket: «For the sake of humanity, we call on, we plead, with the parties, and those with influence, to do everything in their power to protect civilians and enable access to the besieged part of eastern Aleppo before it becomes one giant graveyard». FN-ambassadør Matthew Rycroft ordla seg i går slik i kritikken av Sikkerhetsrådets unnfallenhet under Assad-regimets offensiv i Aleppo, som gjennomføres med støtte fra Russland, Iran og libanesiske Hizbollah: «Oldtidsbyen Aleppo, slik vi kjenner den, er på nippet til å bli utslettet fra jordens overflate. I dag snakker vi om nå fram til dem som ennå er igjen, i morgen er det ikke sikkert det er noe Aleppo å nå fram til». De hvite hjelmene

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.