Inflasjon på sju tusen (!) prosent – og åtte andre ting du må vite om Venezuela-krisen

Store økonomiske og politiske problemer, prekær mat- og medisinmangel, stadige sammenstøt i gatene og en skyhøy drapsrate - dette har allerede vært overskriftene fra Venezuela i en årrekke. Og utviklingen fortsetter i feil retning. Her er ni sentrale ting du må vite om krisen i Venezuela akkurat nå:

1. Fremskyndet valget - kritikere bekymret

President Nicolas Maduro varslet på tirsdag at han stiller til nyvalg allerede i april, måneder før presidentvalg tradisjonelt avholdes i desember. Regimekritikere ser på nyvalget som et forsøk på å sementere presidentens makt på bekostning av nasjonalforsamlinga, som kontrolleres av opposisjonen. Det er Maduros egen «folkekongress», som ikke anerkjennes av politiske motstandere, som formelt sett har godkjent nyvalget. Torsdag satte landets høyesterett ned foten for en plan i opposisjonen om å stille med en felles presidentkandidat, noe som vil tvinge dem til å konkurrere mot hverandre. [caption id="attachment_2777" align="alignnone" width="640"] Nicolas Maduro er Hugo Chavez' etterfølger og har vært president siden 2013.[/caption]

2. Mer hard kritikk fra USA

Det amerikanske utenriksdepartementet mener det kommende valget, som antakelig skal avholdes 30. april, «verken vil være fritt eller rettferdig. Heller enn å løse de nasjonale spenningene, vil det forsterke dem», sa talsper...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.