Trump gikk av hengslene, selvsagt – vi fulgte hvert minutt av nattas debatt

Før debatten starter - noen ting som er greie å få med seg:

  • Trump lå svært dårlig an også før fredagens «pussygate». På meningsmålingene ledet Hillary Clinton i alle vippestatene og med fem prosentpoeng nasjonalt. (Eventuelle utslag av den siste skandalen vil ikke bli synlige før om et par dager).
  • En drøss republikanske ledere har advart Trump om å surre seg inn i desperate utspill om Bill Clinton-skandalene fra 1990-tallet som et slags motangrep. Men det har han definitivt tenkt å gjøre. Bare halvannen time før debatten hadde han jaggu en pressekonferanse med tre kvinner som forbindes med beskyldninger mot Hillarys ektemann -  Paula Jones , Kathy Shelton og Juanita Broaddrick.
  • Debatten i natt er i et såkalt «town hall»-format, der publikum sitter i en halvsirkel svært tett på kandidatene og noen utvalgte også stiller spørsmål. I motsetning til talerstol-podiet fra forrige gang, vil kandidatene bevege seg rundt på scenen, noe som åpner for mye awkward kroppsspråk og forsøksvis empatiske øyeblikk med publikum. Som om ikke dette var uforutsigbart nok.
  • Ikke alt skal handle om mannsgrisen Trump, forhåpentligvis. Hillary vil trolig få vanskelige spørsmål blant annet om den ferskeste

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.