Før debatten starter - noen ting som er greie å få med seg:

  • Trump lå svært dårlig an også før fredagens «pussygate». På meningsmålingene ledet Hillary Clinton i alle vippestatene og med fem prosentpoeng nasjonalt. (Eventuelle utslag av den siste skandalen vil ikke bli synlige før om et par dager).
  • En drøss republikanske ledere har advart Trump om å surre seg inn i desperate utspill om Bill Clinton-skandalene fra 1990-tallet som et slags motangrep. Men det har han definitivt tenkt å gjøre. Bare halvannen time før debatten hadde han jaggu en pressekonferanse med tre kvinner som forbindes med beskyldninger mot Hillarys ektemann -  Paula Jones , Kathy Shelton og Juanita Broaddrick.
  • Debatten i natt er i et såkalt «town hall»-format, der publikum sitter i en halvsirkel svært tett på kandidatene og noen utvalgte også stiller spørsmål. I motsetning til talerstol-podiet fra forrige gang, vil kandidatene bevege seg rundt på scenen, noe som åpner for mye awkward kroppsspråk og forsøksvis empatiske øyeblikk med publikum. Som om ikke dette var uforutsigbart nok.
  • Ikke alt skal handle om mannsgrisen Trump, forhåpentligvis. Hillary vil trolig få vanskelige spørsmål blant annet om den ferskeste Wikileaks-publiseringen av utdrag fra taler hun holdt for bankfolk bak lukkede dører. Men stoffet fra hackingen av demokratene er et tveegget sverd for Trump (og hans Putin-bromance), siden amerikanske myndigheter nylig har slått fast at Russland står bak og prøver å påvirke valget.
  • Det blir også spennende hvor hardt Trump går ut mot de mange partifellene som har flyktet fra det synkende skipet i helga. PS: Ikke hør på spekulasjoner om hvorvidt Trump kan få fyken som presidentkandidat, det er ikke mulig.

Så! Bli med oss på minst halvannen time gruppeterapi under det som ligger an til å bli tidenes mest grisete presidentkandidat-debatt.


02.00: En hel time igjen, men sosiale medier er allerede i fistel etter Trumps pressekonferanse-stunt:

https://twitter.com/chrislhayes/status/785271802297782272