9 dager igjen: Russere kan ha stått bak spredning av Corbyns «lekkede dokument»

Verken amerikanske eller britiske myndigheter har hevdet at det lekkede dokumentet er fabrikert, men nå har et analyseselskap i USA sett nærmere på spredningen av de 451 sidene Labour-leder Jeremy Corbyn mener er selve beviset for at toryene vil «selge» det britiske helsevesenet til amerikanerne.

  • Vi følger innspurten til parlamentsvalget i Storbritannia 12. desember med en kjapp oppdatering på den siste utviklingen. Deler av denne teksten er hentet fra vårt daglige nyhetsbrev, som du kan abonnere på her.
Det var på en pressekonferanse i forrige uke at Corbyn presenterte og distribuerte utskrifter av handelssamtaler mellom myndighetspersoner fra USA og Storbritannia mellom juli 2017 og juli 2019: https://www.youtube.com/watch?v=CBtiG5Eb_8w Ifølge Labour viser det usladdede dokumentet at toryene forhandler om forhold knyttet til National Health Service (NHS), til tross for at Boris Johnson flere ganger har uttalt at helsevesenet er «off the table». Selv om det er uenighet om hvordan innholdet i dokumentet skal tolkes, er patenter på medisiner omtalt i noen passasjer. Enkelt forklart er patentperioden kortere i Storbritannia enn i USA. Det gjør at det britiske helsevesenet på et tidlig tidspunkt kan kjøpe samme medisin billigere fra andre produsenter. Amerikanerne er imidlertid opptatt av å beskytte egen legemiddelindustri med lange patenter – og vil ha godt betalt. Det kan føre til en dramatisk økning i medisinprisene i Storbritannia, advarer Labour, som framholder at utskriften fra handelssamtalene er ekte. Men mandag publiserte analyseselskape...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.