83 prosent av dyrelivet i innsjøer og elver er borte siden 1950

TORSDAG SLAPP WWF sin «Living Planet Report» og det er vanskelig å overdrive hvor dramatisk lesing det var. Ikke bare er naturtapene den beskriver svimlende, men de bakenforliggende årsakene rapporten identifiserer stikker ukomfortabelt dypt. Ukas hovedsak skal handle om natur som forsvinner, men først:

UKAS RUNDE

  • En gruppe med ti land, deriblant USA og Tyskland, går inn for å reformere Verdensbanken. Det skriver Climate Home News. Forslaget har som mål å gjøre banker mer skikket til å adressere klimaendringer og tap av naturmangfold. «Verdensbanken opererer etter en modell som ikke tilpasset globale kriser. Utfordringene og investeringsbehov er så store at modellen må justeres», sier utviklingsminister i Tyskland, Svenja Schulze.
  • Sledehunder forsvinner fra Grønland. Det skriver BBC. Jakt og fiske med hundespann har lange tradisjoner på øya, men kulturen er i ferd med å endre seg. Noe av grunnen er sykdom og snøskutere, men klimaendringer får også noe av skylden. «Det for uforutsigbart og for farlig å fiske med hundespann nå», forteller den lokale fiskeren Kaleeraq Mathaeussen.
  • Statsminister i Storbritannia, Liz Truss, ønsker å forby solcellepaneler på 58 prosent av landbruksarealer, men nærings- og energiminister Jacob Rees-Mogg er uenig og mener det er lite konservativt å fortelle bønder hva de kan og ikke kan gjøre med egen eiendom. Det

Bli abonnent for å lese videre

Allerede abonnent? Logg inn med Vipps.

Test vårt digitalabonnement og få tilgang til alt innhold på Filter. De første 30 dagene er gratis! Les mer her eller klikk på knappen og bli abonnent i dag.

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.