Omfanget av jordskjelvet i Italia er ennå uklart (oppdateringer her) utover flere enn 20 døde. Wikileaks unnlot å skjerme identiteten til voldtektsofre og Unge Høyre-leder Kristian Tonning Rise ber ateister melde seg inn i kirka for å sabotere pengestøtten til andre trossamfunn. Ellers:

Usannheter og umoral
Martin Kolbergs bredside mot Frp og regjeringen i Dagbladet i dag er sentrert om Sylvi Listhaugs flyktning-retorikk, som han kaller «usant, uetisk og umoralsk». – At statsminister Erna Solberg lar det passere er meg en forunderlig gåte. Når historien skal skrives, kommer Høyre til å bli grunnleggende kritisert for akkurat dette, sier Kolberg. Han kobler de høyrepopulistiske partienes framgang i Europa til en «historisk prøve» for sosialdemokratiet. – I kjent stil fortsetter Arbeiderpartiet forsøket med å skjule at de har snudd i innvandringspolitikken, ved å rette skytset mot andre, svarer Listhaug. Dagsnytt 18 neste.

Avsporing på gølvet
Om du ikke har rukket å se den finfine britiske satireserien The Thick of It, er det egentlig bare å følge dagens britiske politikere for å få essensen. I et tilsynelatende spontant PR-stunt for to uker siden, satte Labour-leder Jeremy Corbyn seg på gulvet  på et angivelig fullstappet tog, leste avisen og snakket om kollektivtransport-problemer. Nå har togselskapet Virgin Trains - eid av Richard Branson - frigitt overvåkningsbilder som viser at Corbyn og staben hans først passerer gjennom ei vogn med en rekke ledige seter før den «sympatiske» episoden ble filmet.Partilederen hevder nå at problemet var at det ikke var to ledige seter ved siden av hverandre og at han ville sitte med kona.

Ulv! 
Nå er også global oppvarming ulvens og bjørnens feil. Sp-nestleder Ola Borten Moe kobler i hvert fall rovdyrpolitikk (samt omkamp om subsidiering av el-biler og kutt i miljøbyråkratiet) til et angrep på dagens klimapolitikk. – Altfor lenge har en ganske liten gruppe profesjonelle skråstrek statsbetalte miljøorganisasjoner fått definere hva som er «god latin». Det tar vi et voldsomt oppgjør med i vårt partiprogram, sier Borten Moe til Trønderavisa.