Ap-Kolberg kaller Listhaug umoralsk og Corbyn fersket i tog-PR-fadese – Dette bør du få med deg onsdag 24. august

Omfanget av jordskjelvet i Italia er ennå uklart (oppdateringer her) utover flere enn 20 døde. Wikileaks unnlot å skjerme identiteten til voldtektsofre og Unge Høyre-leder Kristian Tonning Rise ber ateister melde seg inn i kirka for å sabotere pengestøtten til andre trossamfunn. Ellers:

Usannheter og umoral
Martin Kolbergs bredside mot Frp og regjeringen i Dagbladet i dag er sentrert om Sylvi Listhaugs flyktning-retorikk, som han kaller «usant, uetisk og umoralsk». – At statsminister Erna Solberg lar det passere er meg en forunderlig gåte. Når historien skal skrives, kommer Høyre til å bli grunnleggende kritisert for akkurat dette, sier Kolberg. Han kobler de høyrepopulistiske partienes framgang i Europa til en «historisk prøve» for sosialdemokratiet. – I kjent stil fortsetter Arbeiderpartiet forsøket med å skjule at de har snudd i innvandringspolitikken, ved å rette skytset mot andre, svarer Listhaug. Dagsnytt 18 neste.

Avsporing på gølvet
Om du ikke har rukket å se den finfine britiske satireserien The Thick of It, er det egentlig bare å følge dagens britiske politikere for å få essensen. I et tilsynelatende spontant PR-stunt for to uker siden, satte Labour-leder Jeremy Corbyn seg på gulvet  på et angivelig fullstappet tog, leste avisen og snakket om kollektivtransport-problemer. Nå har togselskapet Virgin Trains – eid av Richard Branson – frigitt overvåkningsbilder som viser at Corbyn og staben hans først passerer gjennom ei vogn med en rekke ledige seter før den «sympatiske» episoden ble filmet.Partilederen hevder nå at problemet var at det ikke var to ledige seter ved siden av hverandre og at han ville sitte med kona.

Ulv! 
Nå er også global oppvarming ulvens og bjørnens feil. Sp-nestleder Ola Borten Moe kobler i hvert fall rovdyrpolitikk (samt omkamp om subsidiering av el-biler og kutt i miljøbyråkratiet) til et angrep på dagens klimapolitikk. – Altfor lenge har en ganske liten gruppe profesjonelle skråstrek statsbetalte miljøorganisasjoner fått definere hva som er «god latin». Det tar vi et voldsomt oppgjør med i vårt partiprogram, sier Borten Moe til Trønderavisa.

 

Pay to play
Hillary Clinton kunne hatt adskillig mer trøbbel i denne valgkampen om motstanderen hadde vært, eh, kompetent. Detaljene omsamrøret mellom veldedighet i Clinton Foundation og pengegivernes tilgang til daværende utenriksminister Hillary, kommer samtidig som presidentkandidaten bruker mye tid på å melke sine rikeste valgkampgivere – på mottagelser der inngangsbilletten gjerne er mange hundre tusen kroner. Minglingen med mangemillionærene er «en påminnelse om hennes dype og flere tiår lange koblinger til noen av landets rikeste skikkelser, en ubehagelig kontrast til innsatsen for å framstille henne som en alliert for de som har falt utenfor økonomisk velstand», skriver Washington Post. Det er 75 dager igjen til valget.

Ha en fortsatt fin dag!

Med vennlig hilsen,

Harald S. Klungtveit
Redaktør i Filter Nyheter