Barnemassakre i bryllup
Minst 22 barn under 14 år var blant de totalt 51 drepte i selvmordsangrepet på en bryllupsfeiring i den tyrkiske byen Gaziantep på lørdag. Også den som ble brukt til å utføre angrepet skal ha vært en mindreårig i 12-14-årsalderen, ifølge tyrkiske myndigheter. Mye tyder på at IS sto bak, og at det dreier seg om et hevnangrep mot kurdere for deltagelse i kampen mot terrororganisasjonen i Syria. (De fleste bryllupsgjestene var tilknyttet det kurdiske partiet HDP). Under de første begravelsene i går skal sørgende imidlertid ha ropt «skam deg Erdogan» og kastet vannflasker på politiet. Gaziantep ligger nær grensa til Syria og er regnet for å huse en rekke IS-celler.
Nytt håp i Oslo
I dag starter formelt de nye fredsforhandlingene mellom kommunistgeriljaen på Filippinene og landets regjering, i Oslo. Norge har fasilitert forhandlinger siden 2001, men på en pressekonferanse i morges uttalte representanter for den nyvalgte regjeringen at håpet er å få på plass en fredsavtale innen ett år, ifølge NRK. Den nær 50 år lange konflikten har tatt mer enn 40 000 menneskeliv.Partene møttes uformelt i juni og president Rodrigo Duterte inngikk våpenhvile med geriljaen kort tid etter tiltredelse.

 

Engasjement på leverandørsiden
Dagfinn Sjøvik, som i ni år hadde ansvar for nødnettprosjektet ved Direktoratet for nødkommunikasjon, har fått ny toppjobb hos leverandøren Motorola Solutions, som fikk tildelt den statlige kontrakten verdt fire milliarder kroner, skriver Aftenposten. – Jeg har vært i DNK i ni år og jobbet lenge med Tetra-teknologien og mener jeg kan bidra til økt beredskap ved å videreføre dette engasjementet på leverandørsiden, sier Sjøvik. Professor emeritus Inge Lorange Backer ved Institutt for offentlig rett på UiO mener «det er denne type sidebytter som bidrar til å redusere tilliten til offentlig forvaltning».