Statlig direktør ble toppsjef hos hovedleverandør og fredsforhandling starter i Oslo – Dette bør du få med deg mandag 22. august

Barnemassakre i bryllup
Minst 22 barn under 14 år var blant de totalt 51 drepte i selvmordsangrepet på en bryllupsfeiring i den tyrkiske byen Gaziantep på lørdag. Også den som ble brukt til å utføre angrepet skal ha vært en mindreårig i 12-14-årsalderen, ifølge tyrkiske myndigheter. Mye tyder på at IS sto bak, og at det dreier seg om et hevnangrep mot kurdere for deltagelse i kampen mot terrororganisasjonen i Syria. (De fleste bryllupsgjestene var tilknyttet det kurdiske partiet HDP). Under de første begravelsene i går skal sørgende imidlertid ha ropt «skam deg Erdogan» og kastet vannflasker på politiet. Gaziantep ligger nær grensa til Syria og er regnet for å huse en rekke IS-celler.
Nytt håp i Oslo
I dag starter formelt de nye fredsforhandlingene mellom kommunistgeriljaen på Filippinene og landets regjering, i Oslo. Norge har fasilitert forhandlinger siden 2001, men på en pressekonferanse i morges uttalte representanter for den nyvalgte regjeringen at håpet er å få på plass en fredsavtale innen ett år, ifølge NRK. Den nær 50 år lange konflikten har tatt mer enn 40 000 menneskeliv.Partene møttes uformelt i juni og president Rodrigo Duterte inngikk våpenhvile med geriljaen kort tid etter tiltredelse.

 

Engasjement på leverandørsiden
Dagfinn Sjøvik, som i ni år hadde ansvar for nødnettprosjektet ved Direktoratet for nødkommunikasjon, har fått ny toppjobb hos leverandøren Motorola Solutions, som fikk tildelt den statlige kontrakten verdt fire milliarder kroner, skriver Aftenposten. – Jeg har vært i DNK i ni år og jobbet lenge med Tetra-teknologien og mener jeg kan bidra til økt beredskap ved å videreføre dette engasjementet på leverandørsiden, sier Sjøvik. Professor emeritus Inge Lorange Backer ved Institutt for offentlig rett på UiO mener «det er denne type sidebytter som bidrar til å redusere tilliten til offentlig forvaltning».

 

Koko går mainstream
Selv enkelte etablerte republikanske politikere melker nå enkonspirasjonsteori om at Hillary Clinton legger skjul på alvorlige helseproblemer – alt fra hjerneslag til Parkinson, Alzheimers, epilepsi eller mer ukjente sykdommer. «Det er bare å gå på nettet og se»,oppfordet Trump-våpendrager Rudy Giuliani i går, og hevdet at media lar være å påpeke åpenbare sykdomstegn. Trump selv (to år eldre enn Clinton) har lenge antydet at det er noe galt med Hillarys utholdenhet og/eller hjernefunksjon. Men spekulasjonene – ivrig spredd av Fox News og konspirasjonsnettstedet Info Wars – har ingen rot i virkeligheten utover videoklipp tatt ut av kontekst der Hillary har «rare» ansiktsutrykk, hoster eller snubler, koblet med Clintons (velkjente) alvorlige hjernerystelse for fire år siden. Siden det har imidlertid Clintons leger gjentatte ganger slått fast at hun er ved god helse.

 

Ha en fortsatt fin dag! Leser du dette på web/Facebook og vil ha nyhetsbrevet rett i innboksen?

Med vennlig hilsen,

Harald S. Klungtveit
Redaktør i Filter Nyheter