Mandag 4. juli på tre minutter: Trumps flørt med antisemitter og ny Ramadan-massakre

Nigel Farage går av som Ukip-leder etter Brexit-seieren og arbeidsminister Anniken Hauglie vil fjerne de fleste særrettighetene for flyktninger i Folketrygden. Ellers:   Ramadans terror-uke Det verste av tre store, IS-relaterte terrorangrep på én uke kom i Bagdad natt til i går. Omlag 200 mennesker, hvorav minst 25 barn, ble drept da en selvmordsbomber kjørte en lastebil med sprengstoff midt inn i et travelt handlestrøk der mange sjiamuslimer var samlet i gatene etter slutten av Ramadan-fasten. Blodbadet i Irak skjedde bare et døgn etter massakren i Bangladesh, der angriperne tok 20 gisler – blant dem italienere, japanere, bangladeshere, indere og en amerikaner – på et spisested i diplomatstrøket i Dhaka, og slaktet ned alle i løpet av det elleve timer lange dramaet. Flere av terroristene skal ha vært radikaliserte, unge menn i overklassen med nettverk helt inn i regjeringspartiet. Etter flyplassangrepet i Istanbul som drepte 45 mennesker på tirsdag er tsjetsjeneren Akhmed Tsjatajev utpekt som hovedmann i den antatte IS-cellen som sto bak bombene. Flere titalls andre er arrestert av tyrkiske myndigheter, og sporene peker mot Sentral-Asia og Kaukasus.   Konsekvensløs naziflørt Når Demokraten...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.