8. des – dette skjedde mens du sov: Lite forsonende toppmøte, og må vi kjøpe de dyre maskene nå?


God morgen. Det er onsdag 7. desember, og dette er noe av det som skjedde mens du sov:

DET VAR DÅRLIG MED BÅDE forsoning og løsningsorientering da Joe Biden og Vladimir Putin hadde en to timer lang videokonferanse om Russlands mobilisering ved grensa til Ukraina. Putin responderte uforpliktende på USAs tilbud om en diplomatisk løsning som kan unngå at Russland påføres alvorlige økonomiske og politiske konsekvenser. Biden gir ingen garantier mot NATO-utvidelser østover. Det kom fram at USAs utenriksdepartement forventer at den nye gassrørledningen mellom Russland og Tyskland blir suspendert dersom Russland invaderer Ukraina. Nord Stream 2-ledningen er klar for å avhjelpe den europeiske kraftkrisa og venter bare på den siste godkjennelsen i det tyske energidepartementet før den kan åpne. New York Times.

EN-SAUDI-ARABER som skal ha vært med i «dødsskvadronen» som tok livet av journalisten Jamal Kashoggi er arrestert i Frankrike, melder BBC. Amnestys generalsekretær kaller arrestasjonen «et vesentlig gjennombrudd».

POLITIET I AGDER satt krisestab da kanskje så mange som 2500 biler ble stående i enorme køer i snøkaoset på E18 ved Tvedestrand i natt. NRK/

Bli abonnent for å lese videre

Allerede abonnent? Logg inn med Vipps.

Test vårt digitalabonnement og få tilgang til alt innhold på Filter. De første 30 dagene er gratis! Les mer her eller klikk på knappen og bli abonnent i dag.

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.