Brexit-debatten til nye høyder i formiddag da Nigel Farage og, sukk, Bob Geldof barket sammen i et slags sjørøverslag på Themsen(!) i formiddag.  Stemningen er ikke helt god etter at de siste målingene peker mot flertall for EU-utmeldelse. Ellers:

 

Modernisert homofobi
“Den nye trenden blant muslimer, der en skal «elske personen, men hate synden», er intet annet enn et klisjéfylt forsøk på å legitimere homofobi”, skriver den 18 år gamle homofile muslimen Omar Akhtar(aktiv i partiet Rødt) i Aftenposten i dag. Han mener aksepten for skeive er nærmest ikke-eksisterende blant muslimer og at mange “koranskoler” i Norge fungerer som grobunn for radikalisme.  Også Norges første åpne homofile muslim, Kaltham Alexander Lie, mener “moskeene i Norge har et ansvar de ikke tar”og reagerer på at ingen muslimske ledere er på banen etter Orlando.
I Danmark syntes forøvrig forstanderen/imamen ved Nordens eldste moské at det var greit å kombinere kondolanser etter massakren i USA med å påstå at homofili er en sykdom.          Her hjemme skriver Basim Ghozlan"At islam ikke godtar homofilpraksis er noe, men å legitimere angrep på homofile er noe helt annet".