Brexit-debatten til nye høyder i formiddag da Nigel Farage og, sukk, Bob Geldof barket sammen i et slags sjørøverslag på Themsen(!) i formiddag.  Stemningen er ikke helt god etter at de siste målingene peker mot flertall for EU-utmeldelse. Ellers:

 

Modernisert homofobi
“Den nye trenden blant muslimer, der en skal «elske personen, men hate synden», er intet annet enn et klisjéfylt forsøk på å legitimere homofobi”, skriver den 18 år gamle homofile muslimen Omar Akhtar(aktiv i partiet Rødt) i Aftenposten i dag. Han mener aksepten for skeive er nærmest ikke-eksisterende blant muslimer og at mange “koranskoler” i Norge fungerer som grobunn for radikalisme.  Også Norges første åpne homofile muslim, Kaltham Alexander Lie, mener “moskeene i Norge har et ansvar de ikke tar”og reagerer på at ingen muslimske ledere er på banen etter Orlando.
I Danmark syntes forøvrig forstanderen/imamen ved Nordens eldste moské at det var greit å kombinere kondolanser etter massakren i USA med å påstå at homofili er en sykdom.          Her hjemme skriver Basim Ghozlan«At islam ikke godtar homofilpraksis er noe, men å legitimere angrep på homofile er noe helt annet». 

 

One-two-punch
Demokratene fyrte i går kveld av alle kanoner mot Trump og hansstadig drøyere hat- og konspirasjonsretorikk. En åpenbart sinna president Obamatalte om hvor farlig det er å sette likhetstegn mellom terrrorister og muslimer flest, og hvor meningsløs republikanernes mas om bruken av begrepet “radikal Islam” er. Videoen må ses, fra ca. 10:50:

Parallelt gikk Hillary Clinton – i sin hittil kanskje beste tale i valgkampen – mer detaljert til verks, og latterliggjorde særlig Trumps antydninger om at Obama står i ledtog med islamistene. Og Trump? Han svarte med å indirekte anklage Obama for landsforræderi, ved å “prioritere våre fiender foran våre allierte og det amerikanske folk”. I Kongressen småløp i går kveld Trumps partikolleger fra tv-kameraer og diktafoner for å unngå å bli assosiert med galskapen.
Det blir svært spennende å se om Trumps elendige meningsmålinger de siste tre ukene blir bedre eller verre etter terror-demagogien.

 

51 fly krise, 52 fly greit
VG har fått lekkasje fra regjeringens langtidsplan for Forsvaret i forkant av offentliggjøringen fredag, samtidig som Klassekampen skriver at regjeringen hemmeligholder analysen bak hvorfor Norge skal ha nøyaktig 52 nye F35-jagerfly. Men å gå ned i antall vil “øke risikoen betydelig for at vi ikke kan gjøre det som er nødvendig for å forsvare Norge”, om man skal tro kommunikasjonssjef Endre Lunde i Kampflyprogrammet.

 

Knuffing i Rosenbad
Miljøaktivistene som tok seg inn i det svenske regjeringskvartalet forkledd som bygningsarbeidere i morges, skal ha gjort fysisk motstand mot sikkerhetsvaktene som konfronterte dem. Banneret med “vi lar kullet ligge” som de rakk å vise fram, bar logoen til både Sosialdemokraterna og Miljöpartiet, men det er lite trolig at aksjonistene tilhører partipolitikken. Fire personer er pågrepet.
Ha en fortsatt fin dag!

Med vennlig hilsen,

Harald S. Klungtveit
Redaktør i Filter Nyheter