Onsdag 20. april på tre minutter: Westerdals-eierne nekter for lovbrudd og Anundsen i ny beef med pressen

(Skjermdump: Stortinget)

Pikant både for Kunnskapsdepartementet og Justisdepartementet i dag:   Sikkerheten rakner Selvmordsangrepet i Kabul i går var det verste Taliban-anslaget i hovedstaden på minst fem år. Rundt 30 mennesker ble drept og flere enn 300 skadd. Angrepet skjedde midt i det som skulle vært et tungt bevoktet område, bare noen hundre meter fra presidentpalasset og utenlandske ambassader. Massemordet var starten på Talibans årlige «våroffensiv», og afghanerne frykter nå at den blir den blodigste på lang tid.   Mer drivstoffjuks Mitsubishi-aksjen stupte etter at det ble kjent at bilprodusenten har jukset med utslippsdataene for rundt 600 000 biler. Konsernet bekrefter at «en av modellene våre har strøket på deler av en drivstofføkonomitest». Saken føyer seg til den store Volkswagen-skandalen i fjor og en mindre alvorlig avsløring hos Hyundai/Kia i 2014 (som likevel kostet selskapet milliarder).   Dårlig PR Høringen i Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité om Westerdals-saken har startet (spolbar streaming her, høringssal 1). Klokka 10.25 kom Nicolai H. Løvenskiold og nektet for lovbrudd, klokka 12 er det eks-kunnskapsminister Kristin Halvorsens tur, og 13.30 må nåværende statsråd Torbjørn Røe Isaksen svare for sin rolle i (den manglende) kontrollen med privatskolens tilskuddstriksing og pengestrømmer.   «Uformell samtale» på departementets brevpapir Justisminister Anders Anundsen har sluttet å

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.