KORRIGERING: I versjonen av nyhetsbrevet sendt ut på epost ble en sak om druknede flyktninger i Hellas/Makedonia fra mars referert som om den skjedde denne uka, noe som igjen kunne leses som om det var mulig sammenheng mellom den hendelsen og pågripelser av norske hjelpearbeidere . Det beklager jeg!

 

Mye interessant relatert til norsk politikk siste døgn:

Høyre og Frp alene
Stortinget behandler i dag likestillingsmeldingen (spolbar streaming her). På Politisk kvarter i morges var Krf og Ap som erteris i debatt mot Høyre, og det ble allerede i går kveld kjent at opposisjonen (Ap, V, Krf, Sp, SV) vil overkjøre regjeringen og danne flertall for en mer radikal likestillingspakke.

 

DNB-eiere i eierskapsavdeling
Flere ansatte i Nærings- og fiskeridepartementets eierskapsavdeling – der DNBs skatteparadis-sak nå håndteres – eier selv aksjer i DNB for til sammen 1,5 millioner kroner, skriver Klassekampen. Blant dem er avdelingsdirektør Karianne Kvernmo Wasengen (som også har bakgrunn fra DNB og har aksjer verdt 117 801 kroner).Andre i avdelingen har aksjer i Norsk Hydro og Yara. NFD slår fast at departementet har ordninger som forhindrer at ansatte med aksjer følger opp de samme selskapene.

 

Ordfører nedstemt
Hole-ordfører Per Berger (H) forlot i går kveld et formannskapsmøte i protest da det ble klart at to av hans egne partifeller stemte mot ham i et vedtak i den svært betente striden om 22. juli-minnestedet på Sørbråten. Ordføreren ville at kommunen skulle støtte  den lokale velforeninga med 100 000 kroner til advokathjelp før rettssaken mot Staten, men ble nedstemnt av flertallet. Det er beboere ved Utstranda som forsøker å stanse kunstverket regjeringen har gitt klarsignal til.

 

Homonekt i bibelbeltet
Ingen prester i Time kommune på Jæren vil vie homofile, og situasjonen er den samme flere steder i Rogalands svar på sørstatene. Allerede har én av de konservative prestene sagt opp i protest mot kirkemøtets vedtak, mens de andre vil benytte seg av reservasjonsretten vedtaket åpner for. I Stavanger er det foreløpig bare fire prester som har sagt ja til den nye liturgien, og de konstaterer at de får det travelt.

 

 

 

God lunsj!

 

Med vennlig hilsen,

Harald S. Klungtveit
Redaktør i Filter Nyheter