Nyhetsbrev mandag 17. september: Merkel sparker «høyrevridd» etterretningssjef + Trumps mann hjemsøkes av overgrepsanklage fra 1982

  • Dette nyhetsbrevet kan du få gratis og reklamefritt rett i innboksen – klikk her!
HARDT MOT HARDT: Angela Merkel har bestemt seg for å gi sjefen for den tyske sikkerhetstjenesten sparken, ifølge Die WeltHans-Georg Maassen er hovedpersonen i nok en krise i Merkels koalisasjonsregjering, etter at etterretningstoppen i praksis gikk i åpen konflikt med kansleren i tolkningen av de høyreekstreme opptøyene i byen Chemnitz tidligere denne måneden. Innenriksminister Horst Seehofer – i klinsj med Merkel for andre gang i år – har i utgangspunktet uttrykt støtte til Maassen, som er beskyldt for å ha for tette bånd til høyreradikale politikere og ta for lett på voldstrusselen fra høyreekstreme grupperinger. I et møte med konservative politikere på torsdag skal Maassen ha uttalt at «Seehofer har sagt til meg at hvis jeg faller, så faller han også ». Kanslerens stab vil ikke kommentere opplysningen om at Merkel ber ham om å gå, en nyhet som kommer i forkant av et krisemøte med regjerningspartnerne om saken i morgen. MORNA, MANAFORT: Donald Trumps helg har vært sånn passe:
  • Fredag kveld ble det klart at Trumps tidligere valgkampsjef, den mangeårige hvitsnippkriminelle Paul Manafort, har inngått en avtale om tilståelsesrabatt som innebærer at han skal samarbeide fullt ut med Mueller-etterforskningen – et av de viktigste vendepunktene så langt. Jepp, en a...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.