3. des – dette skjedde mens du sov: Mer smitte, nye restriksjoner og dårlig klesbutikk


God morgen. Det er fredag 3. desember, og dette er noe av det som skjedde mens du sov:

Det er ikke bare Norge som brått er tilbake i pandemi-modus – nyhetsbildet internasjonalt er preget av at land etter land, i ulik grad, strammer til restriksjonene. I Tyskland stenges butikker, kinoer og restauranter for uvaksinerte, som heller ikke får møte andre enn husstanden hjemme, og neste år skal Bundestag avgjøre om det kan innføres vaksineplikt. I USA satser president Biden tungt på gratis hjemmetesting, og lover at omikronvarianten – som så langt har dukket opp i fem delstater – skal bekjempes med «science and speed, not chaos and confusion». Israel og Japan er blant landene som nå har strenge innreisekrav. På den positive siden melder forskere at de fleste vaksinene fungerer som boostere når de gis flere ganger, også når de blandes med hverandre. Og Aftenposten skriver i dag at selv om det er en tøff sykdomssesong på norske sykehus, har det vært verre før – slik som i influensasesongene i 2017-18 og 2019. Dagsavisen melder at stadig flere uvaksinerte i Oslo velger å ta første dose.

Ellers...

Bli abonnent for å lese videre

Allerede abonnent? Logg inn med Vipps.

Test vårt digitalabonnement og få tilgang til alt innhold på Filter. De første 30 dagene er gratis! Les mer her eller klikk på knappen og bli abonnent i dag.

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.