Fans av god musikk kan ganske snart feire 40-årsjubileet for mesterverket «London Calling», utgitt som dobbeltalbum av det britiske bandet The Clash den 14. desember 1979. Men to dager før festen kan starte, er det parlamentsvalg i Storbritannia.

  • Vi følger innspurten til parlamentsvalget 12. desember med en kjapp oppdatering på den siste utviklingen. Teksten er hentet fra vårt daglige nyhetsbrev, som du kan abonnere på her.

På et gjennomsnitt av meningsmålingene ligger Det konservative partiet og statsminister Boris Johnson meget godt an: Tory-ene har 38 prosent oppslutning, mens Labour og opposisjonsleder Jeremy Corbyn har 28 prosent.

Både Johnson og Corbyn kan imidlertid glede seg over oppadgående kurver, der stigningen har vært aller brattest for sistnevnte. Men mandagens nyhet om at Nigel Farage og Brexit-partiet dropper å stille kandidater i 317 valgdistrikter som konservative politikere vant i 2017, gjør at pendelen svinger i retning Johnson.

Tirsdag kveld publiserte statsministeren en ny valgkampvideo, der han slentrer rundt på valgkampkontoret, lager seg en enkel kopp te og svarer på spørsmål om dette og hint. Hvis valget sto mellom fish and chips og klassisk Sunday roast, hva ville den Eton-utdannede statsministeren av Storbritannia ha foretrukket?