SKYVER PÅ MASSETESTING: 7. april uker siden erklærte regjeringen at fem prosent av befolkningen i kommunene skulle massetestes. 7. mai ble målsettingen lagt på is, skriver Aftenposten. «Slik situasjonen er nå, er det tilstrekkelig med 1,5 prosent», sier helsedirektør Bjørn Guldvog til avisen. I praksis testes nå ca. 0,35 prosent befolkningen i Norge hver uke. Han legger til at på lang sikt er målet fortsatt 5 prosent.

BLIR VI FLOKKIMMUNE SNART? Omfattende testing av nær 70 000 mennesker i hardt koronarammede Spania tyder på at det er langt igjen: Foreløpige resultater viser at bare 5 prosent av den spanske befolkningen har utviklet antistoffer og er immune mot koronaviruset. Studien avdekker også store mørketall over hvor mange som har vært smittet: Mens de offisielle tallene ligger rundt 230 000, har forskerne regnet seg fram til cirka 2,35 millioner. Filter Nyheter har sett nærmere på studien. Les artikkelen her.

ENDRER VASKERÅD: Leger har slått alarm om at barn nå vasker hendene så ofte at de blir såre og utsatte for infeksjoner. Nå endrer FHI vaskerådene til at hånddesinfeksjon kan erstatte vask når hendene ikke er synlig skitne, skriver Aftenposten.