«Flokkimmunitet»: Bare 5 prosent har utviklet antistoffer mot koronaviruset i Spania

Nylig uttalte Sveriges omstridte statsepidemiolog Anders Tegnell at svenskene kanskje vil oppnå flokkimmunitet i Stockholm allerede denne måneden. Foreløpige resultater fra en studie i hardt koronarammede Spania kan imidlertid være egnet til å gjøre Tegnell mer pessimistisk. Forskere ved det statlige Carlos III-instituttet har nemlig innhentet blodprøver fra nesten 70 000 innbyggere for å kunne si noe om immuniteten i befolkningen. Det høye antallet deltakere gjør studien til en av de største i verden så langt. De foreløpige resultatene er nedslående på to måter: Forskerne har regnet seg fram til at bare 5 prosent av den spanske befolkningen har utviklet […]

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.