17 dager igjen: Boris styrer mot seier med «ambisjonsløst» tory-program

Ville statsminister Boris Johnson faktisk klare å overgå Labour-leder Jeremy Corbyns vidløftige og økonomisk rause valgprogram med lovnader om 83 milliarder pund til alt fra helsevesenet til økte lønninger for offentlige ansatte?

  • Vi følger innspurten til parlamentsvalget i Storbritannia 12. desember med en kjapp oppdatering på den siste utviklingen. Deler av denne teksten er hentet fra vårt daglige nyhetsbrev, som du kan abonnere på her.

Nei, og sannsynligvis var det aldri planen. Toryenes program kommer bare med snaut 3 milliarder pund i nye investeringer og blir av kritikere omtalt som «ambisjonsløst». Men ambisjonen er jo likevel temmelig tydelig: Sikre valgseier etter flere uker med ledelse på meningsmålingene - og deretter gjennomføre brexit.

The Guardians økonomiredaktør Larry Elliott sammenligner det hele med en fotballkamp hvor toryene leder med to mål når det bare gjenstår 20 minutter å spille. Corbyn må i angrep, mens Johnson kan spille defensivt: Han vil svært lite, annet enn å vinne.

Men noe må han da lokke velgerne med, annet enn personlige garantier om at Storbritannia skal forlate EU i januar 2020 dersom toryene får flertall? Jo, han lover også at regjeringen vil fremforhandle en handelsavtale med EU i løpet av neste år.

https://twitter.com/BorisJohnson/status/1198890567310008326 I tillegg vil de konservative øke antallet sykepleiere med 5...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.