• Her er vår artikkel om hvordan useriøs eller unøyaktig korona-forskning på mange titalls legemidler nå blir publisert uten kvalitetskontroll. –  Det verste som kan skje, er at vi begynner å behandle koronapasienter med medikamenter som ikke virker. Da er det i så fall bare bivirkningene som står igjen, sier Steinar Madsen i Legemiddelverket.
  • Japan, et av landene som i utgangspunktet klarte å sette epidemien på vent, har nå over 7000 bekreftede tilfeller og ser ut til å ha alvorlige problemer med sykehuskapasiteten. Fagforeningene til ambulansearbeidere og akuttmedisinere hevder, ifølge nyhetsbyrået AP, at personer med annen alvorlig sykdom har blitt avvist ved akuttmottak.
  • Et fengsel i Chicago i USA har flere enn 500 smittede – over 300 innsatte og drøyt 200 ansatte. Forsvarsadvokater har uten hell forsøkt å få innsatte løslatt av medisinske årsaker.
  • Avsløringene om Donald Trumps manglende planlegging og dødelig forsinkede respons på korona-krisen fortsetter å komme fra de store amerikanske avisenes gravejournalister. Her er den mest omfattende artikkelen fra New York Times så langt.
  • Det har skapt mye oppsikt at britiske forskere mener å kunne ha en vaksine klar til høsten. Men eksperimentelle vaksiner vil trolig bare bli tilgjengelig for bestemte grupper, mens vi andre fremdeles trolig må vente i opp mot 18 måneder. (Noe som vil være en rekordrask vaksineprosess).
  • I Moskva har byens mange tusen hjemløse havnet i en enda verre situasjon som følge av korona-tiltak der resten av befolkningen holder seg hjemme. Russland har så langt ikke opprettet noe tilbud til de vanskeligstilte innbyggerne.
  • Sør-Korea har nå så få tilfeller at myndighetene har rettet bekymringen mot import av smitte fra reisende.
  • CNN har laget reportasje om Sveriges standhaftige ikke-lockdown i kjølvannet av Trumps uttalelser om strategien.
  • I Norge fortsetter antall sykehusinnlagte å falle, og per i går fikk bare 64personer respiratorbehandling på grunn av covid-19. I morgen er det én uke til de første store lettelsene i tiltakene. Regjeringen har foreløpig ikke definert hva som skal være terskelen for å gjeninnføre ulike tiltak.


Støtt Filter Nyheter!

Å lage kvalitetsjournalistikk koster penger, uten deg som støttespiller er ikke dette mulig.

For kun  100,- kroner i måneden (150,- om du føler deg raus) eller 900,- i året får du Filter Magasin i postkassa / digitalt på nett, delta i kommentarfeltene på sakene våre og tilgang til Filter Lyd, der du kan lytte til artiklene.

Bare klikk på et av valgene under så blir det hele gjort med Vipps. Samtidig godtar du våre kjøpsvilkår.

Du kan også støtte Filter ved å vippse et valgfritt beløp til 514053. Les mer her. 

Vil arbeidsplassen din støtte Filter Nyheter? Send en epost til [email protected] eller besøk denne nettsiden for mer informasjon.

Våre bedriftsabonnenter får fire utgaver av Filters papirmagasin til kontoret hver måned for 3000 kroner i året.

Stjel artiklene våre

Filter Nyheter vil gjerne at du, helt gratis, republiserer våre artikler og tegninger/grafikker. Grundig, faktaorientert journalistikk har aldri vært viktigere.

Alt du trenger å gjøre er å sende e-post til [email protected] der du informerer om hvor innholdet skal publiseres. Vi svarer deg så fort som mulig. Les mer her.