12. april – Dette skjedde mens du sov: Fengsel i USA har over 500 smittede, krisen vokser i Japan

  • Her er vår artikkel om hvordan useriøs eller unøyaktig korona-forskning på mange titalls legemidler nå blir publisert uten kvalitetskontroll. –  Det verste som kan skje, er at vi begynner å behandle koronapasienter med medikamenter som ikke virker. Da er det i så fall bare bivirkningene som står igjen, sier Steinar Madsen i Legemiddelverket.
  • Japan, et av landene som i utgangspunktet klarte å sette epidemien på vent, har nå over 7000 bekreftede tilfeller og ser ut til å ha alvorlige problemer med sykehuskapasiteten. Fagforeningene til ambulansearbeidere og akuttmedisinere hevder, ifølge nyhetsbyrået AP, at personer med annen alvorlig sykdom har blitt avvist ved akuttmottak.
  • Et fengsel i Chicago i USA har flere enn 500 smittede – over 300 innsatte og drøyt 200 ansatte. Forsvarsadvokater har uten hell forsøkt å få innsatte løslatt av medisinske årsaker.
  • Avsløringene om Donald Trumps manglende planlegging og dødelig forsinkede respons på korona-krisen fortsetter å komme fra de store amerikanske avisenes gravejournalister. Her er den mest omfattende artikkelen fra New York Times så langt.
  • Det har skapt mye oppsikt at britiske forskere mener å kunne ha en vaksine klar til høsten. Men eksperimentelle vaksiner vil trolig bare bli tilgjengelig for bestemte grupper, mens vi andre fremdeles tro...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.