• Her er vår artikkel om hvordan useriøs eller unøyaktig korona-forskning på mange titalls legemidler nå blir publisert uten kvalitetskontroll. –  Det verste som kan skje, er at vi begynner å behandle koronapasienter med medikamenter som ikke virker. Da er det i så fall bare bivirkningene som står igjen, sier Steinar Madsen i Legemiddelverket.
  • Japan, et av landene som i utgangspunktet klarte å sette epidemien på vent, har nå over 7000 bekreftede tilfeller og ser ut til å ha alvorlige problemer med sykehuskapasiteten. Fagforeningene til ambulansearbeidere og akuttmedisinere hevder, ifølge nyhetsbyrået AP, at personer med annen alvorlig sykdom har blitt avvist ved akuttmottak.
  • Et fengsel i Chicago i USA har flere enn 500 smittede – over 300 innsatte og drøyt 200 ansatte. Forsvarsadvokater har uten hell forsøkt å få innsatte løslatt av medisinske årsaker.
  • Avsløringene om Donald Trumps manglende planlegging og dødelig forsinkede respons på korona-krisen fortsetter å komme fra de store amerikanske avisenes gravejournalister. Her er den mest omfattende artikkelen fra New York Times så langt.
  • Det har skapt mye oppsikt at britiske forskere mener å kunne ha en vaksine klar til høsten. Men eksperimentelle vaksiner vil trolig bare bli tilgjengelig for bestemte grupper, mens vi andre fremdeles trolig må vente i opp mot 18 måneder. (Noe som vil være en rekordrask vaksineprosess).
  • I Moskva har byens mange tusen hjemløse havnet i en enda verre situasjon som følge av korona-tiltak der resten av befolkningen holder seg hjemme. Russland har så langt ikke opprettet noe tilbud til de vanskeligstilte innbyggerne.
  • Sør-Korea har nå så få tilfeller at myndighetene har rettet bekymringen mot import av smitte fra reisende.
  • CNN har laget reportasje om Sveriges standhaftige ikke-lockdown i kjølvannet av Trumps uttalelser om strategien.
  • I Norge fortsetter antall sykehusinnlagte å falle, og per i går fikk bare 64personer respiratorbehandling på grunn av covid-19. I morgen er det én uke til de første store lettelsene i tiltakene. Regjeringen har foreløpig ikke definert hva som skal være terskelen for å gjeninnføre ulike tiltak.


Støtt Filter Nyheter!

For kun  100,- kroner i måneden (150,- om du føler deg raus) eller 900,- i året får du Filter Magasin i postkassa. Klikk på bildet og bli abonnent i dag.

Du kan også støtte Filter ved å vippse et valgfritt beløp til 514053.

Stjel artiklene våre

Filter Nyheter vil gjerne at du, helt gratis, republiserer våre artikler og tegninger/grafikker. Grundig, faktaorientert journalistikk har aldri vært viktigere.

Alt du trenger å gjøre er å sende e-post til [email protected] der du informerer om hvor innholdet skal publiseres. Vi svarer deg så fort som mulig. Les mer her.