10. des – Dette skjedde mens du sov: *USA hever gjeldstaket *Taiwan mister støtte *Australia vaksinerer 5-11-åringer


God morgen. Det er fredag 10. desember, og dette er noe av det som skjedde mens du sov:

GEOPOLITISK SEIER FOR KINA: Nicaragua bryter alle diplomatiske forbindelser med Taiwan. Øya som står fast på sin uavhengighet fra fastlands-Kina må punge ut når regninga kommer for USAs politikk for Sentral-Amerika, 15 000 kilometer unna – Nicaraguas president Daniel Ortega har «fått nok», sier en diplomat-kilde til Reuters, etter at Joe Biden har anklaget den tidligere geriljakrigeren for å være en «pantomime» og nedlagt sanksjoner mot en bedrageri-anklaget sikkerhetsrådgiver. Taiwan er etterlatt med 14 offisielle, diplomatiske støttespillere her i verden, de fleste av dem i Latin-Amerika og mange av dem mini-stater.

AUSTRALIA GÅR INN for å vaksinere barn mellom 5 og 11 år mot Covid-19. Vaksinen er trygg, effektiv og verdt det for denne aldersgruppa, mener australske helsemyndigheter. The Guardian

USA HEVER gjeldstaket. Republikanerne og demokratene i Senatet er enige om å endre grensa for hvor mye penger landet kan låne. Nok en gang unngår landet i siste øyeblikk å misligholde gjelda. Reuters

49 ER DØDE, mange av dem kvinner og barn, etter at en trailer fullastet med migranter veltet i Mexico.

Bli abonnent for å lese videre

Allerede abonnent? Logg inn med Vipps.

Test vårt digitalabonnement og få tilgang til alt innhold på Filter. De første 30 dagene er gratis! Les mer her eller klikk på knappen og bli abonnent i dag.

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.