Ytre høyre-fløyen i Kongressen fremmer mistillitsforslag mot Kevin McCarthy

Kevin McCarthy. Foto: Matt Johnson (CC BY 2.0)

REPRESENTANTEN MATT GAETZ har fremmet et mistillitsforslag i Representantenes hus i Kongressen i USA mot ordføreren («speakeren») Kevin McCarthy. I løpet av de neste to døgnene vil kammeret måtte avgjøre skjebnen til den nest høyest rangerte politiske lederen i USA etter presidenten.

Den indre striden i Det republikanske partiet ble satt på spissen etter at McCarthy i helga samarbeidet med Det demokratiske partiet om et kortsiktig budsjettvedtak som berget den føderale staten fra nedstengning. «Det er i økende grad klart hvem McCarthy jobber for, og det er ikke den Republikanske kongressgruppa», sier Gaetz, som tilhører den kompromissløse ytre høyre-fløyen i partiet. Han anklaget også McCarthy for å ha inngått en «hemmelig avtale» med det andre partiet om å videreføre den militære bistanden til Ukraina.

McCarthy selv var ikke tilstede i Huset da resolusjonen ble fremmet, men sa tidligere i går at han mener angrepet på ham er «disruptivt for nasjonen» og at hans fokus forblir å «få jobben gjort». Nå kan han bli presset til å gi Demokratene ytterligere innrømmelser for å sikre støtte til å bli sittende. The New York Times/The Washington Post

SIVILRETTSSAKEN MOT Donald J. Trump startet i går kveld, og den sannsynlige neste presidentkandidaten ga utenfor rettssalen en tirade mot såvel statsadvokaten som dommeren og mer enn antydet at det var de som var de kriminelle i rommet. Trump anklages for å ha blåst opp likviditeten i sine foretak for å få gunstigere betingelser hos bankene. Han skal ha tjent over 100 milli...

Adgang til hele Filter. Avslutt når som helst

Et abonnement på Filter er en uvurderlig støtte til et uavhengig og seriøst, norsk avisprosjekt.

Digital. Kun kr 70/mnd

Første 30 dager gratis! Ingen bindingstid

  • Tilgang til alle artikler på filternyheter.no
  • Alle nyhetsbrev tilsendt på epost
Begynn å lese

Digital + Magasin. Kun kr 100/mnd

Mest fleksibelt. Ingen bindingstid

  • Tilgang til alle artikler på filternyheter.no
  • Alle nyhetsbrev tilsendt på epost
  • Magasin i postkassa hver måned
Begynn å lese

Digital + Magasin. Kun kr 900/år

Mest for pengene! Ingen bindingstid

  • Tilgang til alle artikler på filternyheter.no
  • Alle nyhetsbrev tilsendt på epost
  • Magasin i postkassa hver måned
Begynn å lese

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.