Xi Jinping til Moskva – hylles av Putin som «god venn»

VLADIMIR PUTIN HYLLER sin «gode gamle venn» Xi Jinping i en kronikk på trykk i kinesiske statsmedier samme dag som de to statslederne møtes i Moskva. 

Statsbesøket, som innledes tre dager etter at det ble utstedt en arrestordre på Putin i Den internasjonale straffedomstolen, er et vitnesbyrd om at regimet i Kreml ikke er fullt så verdenspolitisk isolert som USA og EU liker å gi inntrykk av. I en tilsvarende kronikk i russiske medier skryter Jinping blant annet av Kinas «grenseløse partnerskap» med Russland og slår et slag for «pragmatisme» når det angår Ukraina. Xi, som er ventet å være i Russland til onsdag, fremmer fortsatt sin 12-punktsplan for fred. 

Putin besøkte i går Ukraina for første gang siden fullskala-invasjonen i fjor, med sin reise til Mariupol. The Guardian/AFP/CNN

DEN KRISERAMMEDE STORBANKEN Credit Suisse blir kjøpt opp av rivalen UBS i det som skal være den største bankfusjonen

Bli abonnent for å lese videre

Støtter du oss allerede? Logg inn med Vipps.

Test vårt digitalabonnement og få tilgang til alt innhold på Filter. De første 30 dagene er gratis! Les mer her eller klikk på knappen og bli abonnent i dag.

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.