Xi Jinping til Moskva – hylles av Putin som «god venn»

VLADIMIR PUTIN HYLLER sin «gode gamle venn» Xi Jinping i en kronikk på trykk i kinesiske statsmedier samme dag som de to statslederne møtes i Moskva. 

Statsbesøket, som innledes tre dager etter at det ble utstedt en arrestordre på Putin i Den internasjonale straffedomstolen, er et vitnesbyrd om at regimet i Kreml ikke er fullt så verdenspolitisk isolert som USA og EU liker å gi inntrykk av. I en tilsvarende kronikk i russiske medier skryter Jinping blant annet av Kinas «grenseløse partnerskap» med Russland og slår et slag for «pragmatisme» når det angår Ukraina. Xi, som er ventet å være i Russland til onsdag, fremmer fortsatt sin 12-punktsplan for fred. 

Putin besøkte i går Ukraina for første gang siden fullskala-invasjonen i fjor, med sin reise til Mariupol. The Guardian/AFP/CNN

DEN KRISERAMMEDE STORBANKEN Credit Suisse blir kjøpt opp av rivalen UBS i det som skal være den største bankfusjonen i Europa siden finanskrisen i 2009. Avtalen mellom de to sveitsiske bankene og landets finansregulatoriske myndigheter kom på plass seint søndag og redder etter alt å dømme førstnevnte fra et blodbad idét børsene åpner i dag. I oppgjøret, som Credit Suisse-eierne må innfinne seg med uten noen uravstemning, verdsettes bankens aksjer til under halvparten av det de ble handlet for fredag. Sveits' president Alain Berset sier myndighetene er trygge på at UBS’ overtakelse er den beste løsningen for å gjenvinne t...

Adgang til hele Filter. Avslutt når som helst

Et abonnement på Filter er en uvurderlig støtte til et uavhengig og seriøst, norsk avisprosjekt.

Digital. Kun kr 70/mnd

Første 30 dager gratis! Ingen bindingstid

  • Tilgang til alle artikler på filternyheter.no
  • Alle nyhetsbrev tilsendt på epost
Begynn å lese

Digital + Magasin. Kun kr 100/mnd

Mest fleksibelt. Ingen bindingstid

  • Tilgang til alle artikler på filternyheter.no
  • Alle nyhetsbrev tilsendt på epost
  • Magasin i postkassa hver måned
Begynn å lese

Digital + Magasin. Kun kr 900/år

Mest for pengene! Ingen bindingstid

  • Tilgang til alle artikler på filternyheter.no
  • Alle nyhetsbrev tilsendt på epost
  • Magasin i postkassa hver måned
Begynn å lese

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.