9 ting du må vite om skandale-epostene fra Donald Trump Jr.

Mistanken mot president Trumps rådgivere, hans egen motstand mot FBI-etterforskningen og bagatellisering av den russiske påvirkningsoperasjonen som økte Trumps vinnersjanser i 2016, kommer til å prege hele presidentskapet - uansett juridisk utfall. Men det kan være vanskelig å sortere små og store skandaler i sakskomplekset. De siste dagenes opprulling om møtet mellom Donald Trump Jr. og en Kreml-assosiert advokat der temaet var sverting av Hillary Clinton, er imidlertid den mest konkrete avsløringen så langt. Det New York Times har avdekket, er at presidentkandidatens sønn, svigersønn og valgkampsjef 9. juni i fjor deltok på et møte i Trump Tower der Trump Jr. på forhånd hadde fått vite at de skulle tilbys informasjon fra russiske myndigheter som kunne skade Clinton, og at dette skulle være en del av «Russlands og myndighetenes støtte til Trump». Det betyr ikke at valgkampstaben nødvendigvis viklet seg videre inn i bistand fra russisk hold, eller at Trump-leiren har fått informasjon under bordet om hackingen av Demokratene. Men bare det at Trumps sønn beviselig hadde en intensjon om samarbeid med russerne og framsto begeistret for muligheten, slo tirsdag ned som en bombe blant både demokrater og republikanere. Møtet rimer overhodet ikke med Trump-medarbeidernes iherdige benektelser av denne typen kontakt. La oss se på hva vi kan og ikke kan slå fast basert på e-postene om møtet som nå er offentliggjort.

1) «I love it» - Trump Jr. ville veldig gjerne ha Russlands hjelp til å ramme Hillary

E-postene kunne knapt ha vært mer eksplisitte om man hadde diktet dem opp. Her er de to viktigste - den første fra mellommannen Rob Goldstone, den andre svaret fra Donald Trump Jr.:

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.